Rejoy: Kimagasló forgalom az idei Black Fridayen

forrás: Prím Online, 2023. november 24. 12:56

A idei Black Fridayen négyszer annyi készüléket adott el, és ötször nagyobb forgalmat bonyolított a bevizsgált, felújított okostelefonokra és táblagépekre specializálódott piactér, a Rejoy.hu.

A garanciával megvásárolható, felújított okostelefonok és táblagépek kereskedelmére specializálódott Rejoy.hu idei Black Fridayén mintegy négyszer annyi felújított készülék talált gazdára, mint tavaly, ezek értéke pedig ötszöröse volt a 2022-es fekete pénteki akciós napokénak. A társaság kilencezer darab akciós termékkel készült a fekete péntekre, amely készletnek 70 százalékát az év legalacsonyabb árain kínálta az eMAG Ventures pénzügyi befektetését élvező startup.

 

A felújított készülékek iránti növekvő fekete pénteki kereslet összhangban van az iparági trendekkel is, hiszen a Counterpoint Research legfrissebb elemzése szerint az új mobilkészülékek forgalma keleti-európai régióban 15 százalékkal esett vissza. Ugyanez az elemzőcég a felújított iPhone-ok forgalmának globális, 16 százalékos forgalomnövekedését mutatta ki a tavalyi évre.

 

Másfél hónapnyi eladás mindössze négy nap alatt

 

Több mint négy napos kampánya során a Rejoy.hu 338 millió forint értékben adott el okostelefonokat a társaság - a piactéren ilyen mennyiségű készülék 45 nap alatt talál gazdára. A 2023-as Black Fridayen eladott készülékek 92% százaléka volt Apple gyártmányú, és csak 8 százaléka androidos modell, a Rejoynál idén  legnagyobb számban az 25-34 éves és 45-54 éves korosztályba tartozó vásárlók rendeltek felújított okostelefont fekete pénteki akcióban.

 

 

Nem a legolcsóbb iPhone-ból vették a legtöbbet 

 

A fekete pénteki eladások alapvetően hozták a papírformát, de néhány meglepetéssel is szolgáltak: a toplista első három helyét a négy éves iPhone 11 modell vezeti a legkedvezőbb ára révén, a második helyen a 2020-as iPhone 12 követi, a harmadik helyre pedig a 2021-ben debütált iPhone 13 alapmodellt került.

 

Ennél érdekesebb, hogy a negyedik legnépszerűbb készülék az iPhone 14 a Pro kiadása, amely jóval megelőzi a csupán nyolcadik helyre befutó alapmodelljét. Az utóbbi három évben kiadott legkedvezőbb árú iPhone, a 2020-as SE modell csupán az ötödik legnépszerűbb modell lett.

 

A Rejoy 2023-as Black Fridayának készüléktoplistája:

1. iPhone 11

2. iPhone 12

3. iPhone 13

4. iPhone 14 Pro

5. iPhone SE 2020

6. iPhone 12 mini

7. iPhone 8

8. iPhone 14

9. iPhone 6

10. iPhone 13 Pro

 

"Az idei Black Fridayünk tavalyihoz képest ötszörös forgalma remekül szemlélteti azt, hogy egyetlen esztendő alatt jelentősen nőtt a felújított mobilok elfogadottsága Magyarországon. Míg a Rejoy hazai indulásakor a legolcsóbb iPhone-ok dominálták az eladásokat, a fekete pénteki eladási listánkat már a nagyobb tudású, drágább készülékek vezették, a top 10-be pedig már két prémium modell is bekerült" – kommentálta a Rejoy.hu fekete pénteki eredményeitt Blaumann Bence, a társaság ügyvezetője.

 

Várhatóan a következő hetek során számos fekete pénteki vásárló elküldi majd a Rejoynak korábbi, már nem használt okostelefonját. A Black Friday végeztével a társaságnál kezdetét vette a soron következő készülékfelvásárlási kampány annak érdekében, hogy a karácsonyi vásárlási szezonban is folyamatos legyen a felújított készülékek ellátása.

Kulcsszavak: okostelefon Rejoy

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38