Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

forrás: Prím Online, 2023. december 5. 11:29

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

A vállalat új, üllői innovációs központja a legújabb technológiák alkalmazásával biztosítja, hogy a telepített Lenovo megoldások sikeresen teljesítenek majd a tervezett munkaterhelés során. 

 

 

A központ:

• megnövelt kapacitásával évente akár 50%-kal több tesztelésnek adnak otthont a gyáregység korábbi kapacitásához képest;

• hozzáférést biztosít a legújabb technológiához, hogy az ügyfelek koncepcióinak visszaigazolásai lényegesen rövidebb átfutási idővel elkészülhessenek;

• létesítményeiben a potenciális és meglévő ügyfelek a helyszínen tesztelhetik az elkészült koncepciót és a végleges megoldások házon belüli gyártását;

• magában foglalja a Lenovo első folyadékhűtéses tesztelési és demonstrációs létesítményét Európában.

 

„A Lenovot az ügyfelei iránti elkötelezettség vezérli. Az új innovációs központ az infrastrukturális megoldások közös kialakítását segíti, amelynek köszönhetően ügyfeleink a legújabb technológiával tesztelhetik a munkaterhelést, ezzel biztosítva, hogy választott megoldásuk pontosan az igényelt konfigurációval rendelkezzenek" – mondta Per Overgaard, az Infrastructure Solutions Group EMEA műszaki igazgatója.

 

A Lenovo innovációs központok világszerte lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy valós időben, még a vásárlás előtt kipróbálhassák az új adatközponti megoldásokat. Az új létesítményben a hazai ügyfelek a partnerekkel, köztük az Intellel, az AMD-vel és az NVIDIA-val közösen kialakított megoldásokat is tesztelhetik.

 

 

A koncepcióteszteléshez a virtuális és személyes hozzáférésnek köszönhetően az ügyfelek teljes átláthatósággal tesztelhetik a munkaterhelést adatközponti környezetben, így ki tudják választani a legjobb eredményeket adó konfigurációt.

 

Az innovációs központban tesztelt és Üllőről szállított adatközponti infrastruktúra biztonságos és stabil ellátási láncból származik, és hozzájárul az európai gazdasághoz.

 

 

Fenntarthatóság

 

A vásárlások során egyre több ügyfél számára meghatározó szempont a fenntarthatóság, a Lenovo pedig elkötelezett amellett, hogy a 2049/50-es pénzügyi évre elérje a nettó nulla üvegházhatású gáz-kibocsátást, a gyártási létesítményeinkben végzett összes műveletet érintően.

 

A régióban történő gyártással az ügyfelek csökkenthetik a távolsági szállítási díjaikat és a várakozási időt, a rövidebb távolságok miatt pedig CO2-kibocsátásukat.

 

Az európai gyártóüzemet az alapoktól kezdve a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve építették, és megnyitása óta növelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, valamint optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-hasznosítását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik, hogy a jövőben a környezetre gyakorolt kisebb terheléssel végezzenek még több műveletet.

 

Az innovációs központban a koncepciókat tesztelő ügyfelek az újonnan bemutatott ESG-vezérlőpulton követhetik nyomon a valós idejű energia- és vízfogyasztási adatokat az egész létesítményben.

 

Zólyomi Szabolcs, a Lenovo gyári telephelyvezetője így nyilatkozott: „Megnyitásunk óta több mint 200 meglévő és leendő ügyfelünk látogatta meg üllői létesítményeinket. Az Innovációs Központ megnyitásával arra számítunk, hogy még több ügyfelet üdvözölhetünk a tesztelési fázistól a gyártási folyamatig. Ügyfeleinkkel szoros kapcsolatot ápolunk: tudjuk, hogy érdekli őket, hogyan készül és honnan származik az infrastruktúrájuk, vagy éppen, hogy milyen hatással van minden egyes teszt, vásárlás és szállítás a környezetre. Célunk, hogy még szorosabb együttműködést biztosítsunk, lehetővé tegyük ügyfeleink számára az átláthatóságot és a folyamatok megértését. Folyamatos fenntarthatósági törekvéseink előnyeit most már a helyszínen is bemutathatjuk ügyfeleinknek."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36