A Samsung a CES 2024 kiállításon jelentette be a Teslával való együttműködését

forrás: Prím Online, 2024. január 10. 11:34

A Samsung a CES 2024 kiállításon mutatja be a Teslával közös szolgáltatásintegrációját. Az együttműködés eredményeként a vállalat SmartThings Energy szolgáltatásával olyan Tesla termékek*  is vezérelhetők, mint a Powerwall otthoni akkumulátor, a Solar Inverter (napelemes inventer) és a Wall Connector fali gyorstöltő, valamint az elektromos járművek. A Tesla nyílt API**-jain keresztül megvalósuló együttműködés lehetővé teszi, hogy a SmartThings Energy a csatlakoztatható eszközök már eddig is széles körét tovább bővítse, és hozzájárul a Samsung azon céljának teljesítéséhez, hogy kényelmesebb, zökkenőmentes otthoni élményt biztosítson a felhasználóknak.

„A Tesla Energy ügyfelei – a Tesla alkalmazáson kívül – a SmartThings Energy szolgáltatással és a Samsung eszközökön keresztül is kezelhetik és nyomon követhetik otthonaik energiaállapotát, amely így még kiterjedtebb hozzáférést és kapcsolódási lehetőséget biztosít – mondta Chanwoo Park, a Samsung Eszközplatform Központ IoT fejlesztési csoportjának ügyvezető alelnöke és vezetője. – Ez az új együttműködés kulcsfontosságú mérföldkő abban, hogy megoldásunkat még szélesebb körben, a háztartási készülékeken túl is elérhetővé tegyük.” 

 

A Samsung és a Tesla együttműködésének legfontosabb felhasználói előnye, hogy a SmartThings Energy a Tesla olyan mindennapi használatú eszközeihez csatlakozhat, mint a Powerwall energiatároló, a Solar Inverter (napelemes inverter), a Wall Connector (fali gyorstöltő) vagy az elektromos járművek. A SmartThings Energy az applikáción keresztül így kijelzi a felhasználók energiatermelésével, -tárolásával és -felhasználásával kapcsolatos információkat.

 

Emellett a felhasználók felkészültebben nézhetnek szembe az áramszünetekkel, és -kimaradásokkal, a SmartThings Energy és a Tesla applikáció Powerwall Storm Watch (viharfigyelő) funkciójának szinkronizálásának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy szélsőséges időjárási események, akár tájfunok vagy erős havazás esetén a felhasználók a Tesla alkalmazás mellett a SmartThings segítségével is riasztást kaphatnak a csatlakoztatott Samsung tévéjükön és mobiljukon. Sőt, áramkimaradás előtt és alatt is aktiválhatják az MI energiamódot, hogy mozgósíthassák a Tesla Powerwallban tárolt tartalékenergiát.

 

Illusztráció: A SmartThings alkalmazás, amely értesítést küld a Tesla Powerwall aktuális állapotáról és az MI energiamód aktiválásáról

 

A Tesla API-jának használata része a Samsung azon folyamatos törekvésének, hogy jelentős előrelépést tegyen a Net Zero Home – energiatakarékos és -hatékony otthonok kialakítását célzó – projektben, és fokozza a SmartThings-felhasználók többeszközös élményét.

 

„A Teslánál a termékeinket már olyan képességekkel is bővítjük, amelyek interakcióba léphetnek más intelligens eszközökkel és szoftverekkel ügyfeleink otthonában. Nemrég közzétettük a FleetAPI-t, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy járműveink mellett a Powerwall, a Solar és a Wall Connector eszközeinkkel is együttműködjenek. Örömünkre szolgál, hogy a Samsunggal már a fejlesztés korai szakaszában együtt dolgozhattunk, hiszen vezető szerepet tölt be a lakossági okosotthon-technológia piacán. A felhasználók több eszközön is megtekinthetik hálózati csatlakozásuk állapotát, és intelligensen szabályozhatják az otthoni energiafogyasztásukat, hogy kiterjeszthessék Powerwall-energiatartalékukat, amikor a hálózat ki van kapcsolva” – mondta Drew Baglino, a Tesla képviselője.

 

A SmartThings Energy szolgáltatás működését a Tesla Powerwall energiatárolóhoz csatlakoztatva először a CES 2024 Samsung standján láthatják az érdeklődők. A szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt áll, és várhatóan 2024 második negyedévében***  jelenik meg. A fent leírt funkciók a fejlesztési folyamat során változhatnak.

 

_____________________

*A Tesla termékek elérhetősége országonként eltérő lehet.

**Az alkalmazásprogramozási interfész (API) egy szoftverközvetítő, amely lehetővé teszi két különböző alkalmazás egymásba integrálását.

***A szolgáltatás azokra az országokra terjed ki, ahol a Tesla Powerwall akkumulátort értékesítenek és a SmartThings Energy elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36