Adathalászok élnek vissza a MÁV-VOLÁN-csoport nevével

forrás: Prím Online, 2024. január 19. 15:15

A MÁV-VOLÁN-csoport is tudomást szerzett arról, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében. A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

 

Fontos nyomatékosan kiemelnünk, hogy a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

 

 

A csalások megelőzése érdekében javasoljuk a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzi a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

 

Amennyiben utasainkban kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, úgy kérjük, hogy keressék fel a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatunkat (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el.

 

Kérjük, minden esetben járjon el kellő körültekintéssel, amennyiben személyes-, és banki adatait kérik! Soha ne osszon meg személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizze az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintana, és ha gyanús tevékenységet tapasztal, azonnal értesítse a hatóságokat. A leghatékonyabb módszere a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentjük az adott adathalász hirdetést

 

A MÁV-VOLÁN-csoport elítél minden esetet, ami az utasok megtévesztése felé irányul, ezért minden esetben jogi útra tereli azokat.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36