Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

forrás: Prím Online, 2024. május 16. 16:22

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

A TÜV SÜD független tesztjei is bizonyítják, hogy a Bridgestone Duravis Van Winter a legjobb fékezési és tapadási teljesítményt nyújtja a havas és jeges útviszonyok között, így a vezetők a teljes téli időszakban biztonságban és kontroll alatt tarthatják járművüket.*  Az elektromos járművekre is alkalmas gumiabroncs emellett az EU-címkék A-osztályú nedves tapadási minősítésével is rendelkezik.

 

A Bridgestone Duravis Van Winter a többi prémium téli alternatívához képest a leghosszabb futásteljesítménnyel büszkélkedhet – szintén a TÜV SÜD által bizonyítottan –, ami segít csökkenteni a költségeket és a járművek állásidejét, valamint javítani hatékonyságukat.**  Mindezt az elődjéhez képest 13 százalékos gördülési ellenállás-csökkenés mellett***  éri el, növelve az üzemanyag-és energiahatékonyságot, ezáltal mérsékelve a teljes tulajdonosi költséget, valamint a környezeti hatásokat.

 

 

A jelentős teljesítményjavulást az ENLITEN, a Bridgestone több csúcstechnológiájának kombinációja teszi lehetővé, amely a gumiabroncs jelentős élettartam-javulását biztosítja anélkül, hogy havas, jeges, nedves vagy száraz úton csökkenne a teljesítmény. Az új gumiabroncs emellett optimalizált mintázati kialakítással és új keverékformulával is bír, aminek köszönhetően javul a gördülési ellenállás és a tapadás havas felületen. Mindez a nagy érintkezési felülettel párosulva biztosítja, hogy a jeges felületen is kiváló maradjon a teljesítmény.

 

 

Az ENLITEN technológia alkalmazása biztosítja, hogy a Bridgestone Duravis Van Winter teljes mértékben megfeleljen nemcsak a járművek által támasztott általános teljesítménykövetelményeknek, hanem az elektromos járművek speciális kritériumainak egyaránt. 

 

Az Európában kifejlesztett Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN 2024 júliusától 19 méretben kerül forgalomba, 15"-től 17"-ig. Az abroncs Európában, Törökországban és a FÁK-országokban****  lesz elérhető. A nyári Bridgestone Duravis Van és a négyévszakos Duravis All Season mellett ez az új abroncs egészíti ki a Bridgestone kisteherautókra szánt prémium gumiabroncs-családját. 

 

 

 „A megbízható, robusztus és elektromos járművek esetében is használható Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN a modern fuvarozók és flották igényeinek kielégítésére készült. Olyan téli teherabroncsot akartunk létrehozni, amely egyszerre javítja a mindennapi működést, miközben hosszú távú költségcsökkentést és hatékonyságnövekedést biztosít. Ezt a kategóriájukban legjobb teljesítményértékekkel értük el, amelyek kiemelkedően hosszú élettartamot, hatékonyságot és biztonságot nyújtanak minden téli körülmény között” – mondta el Stefano Sanchini, a Bridgestone EMEA régió másodlagos piacra szánt személyabroncs üzletágának alelnöke.

 

_________________________

*A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2023 decemberében az SPG Vidsel (S) & PITEA (S) létesítményében a Mercedes Sprinter 316 CDI gumiabronccsal végzett tesztek, a 225/75 R16C 10 PR méretű Duravis Van Winter gumiabronccsal, összehasonlítva az azonos szegmensben működő fő versenytársak teljesítményével: Michelin Agilis Alpin, Continental VanContact Winter, Goodyear Ultra Grip Cargo, Pirelli Carrier Winter. TÜV SÜD-jelentés száma [713311045, index kritériumok: minél magasabb, annál jobb]. FÉKEZÉS HAVAS ÚTON [Féktávolság [m] 40 km/h-ról 5 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (95,4%), MICHELIN Agilis Alpin (87,1%), PIRELLI Carrier Winter (87%), CONTINENTAL VanContact Winter (86,8%). GYORSULÁS HAVAS ÚTON [gyorsulási idő (s) 10 km/h-ról 35 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (99,6%), MICHELIN Agilis Alpin (97,9%), CONTINENTAL VanContact Winter (95,9%), PIRELLI Carrier Winter (93,8%). FÉKEZÉS JEGES ÚTON [Féktávolság [m] 20 km/h-ról 5 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), MICHELIN Agilis Alpin (86%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (82,7%), PIRELLI Carrier Winter (82,3%), CONTINENTAL VanContact Winter (74,8%). GYORSULÁS JEGES ÚTON [gyorsulási idő (s) 5 km/h-ról-20 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (93,2%), PIRELLI Carrier Winter (90%), MICHELIN Agilis Alpin (80,3%), CONTINENTAL VanContact Winter (71,4%).

**A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2023 november-decemberében Mercedes Sprinter 316 CDI gumiabronccsal, 225/75 R16C 10PR méretű Duravis Van Winter gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin Agilis Alpin, Continental VanContact Winter, Goodyear Ultra Grip Cargo. TÜV SÜD-jelentés száma [713311080]. FUTÁSTELJESÍTMÉNY: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), MICHELIN Agilis Alpin (90,7%), GOODYEAR Cargo Ultra Grip (90,3%) CONTINENTAL VanContact Winter (79,8%).

***Duravis Van Winter vs W810 (225/75 R16C 10 PR referenciaméret) belső összehasonlítás alapján.

****Kivéve Oroszország.

Kulcsszavak: Bridgestone gumiabroncs

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30