Legyen ön is milliomos!

Tóth Kristóf, 2001. március 29. 22:21
Az angol ITV kereskedelmi televíziós csatorna a héten bejelentette, hogy sikerült megszereznie a világszerte óriási sikert aratott televíziós vetélkedőműsornak, a "Who Wants to be a Millionaire"-nek, vagy ahogy nálunk nevezik, a Legyen ön is milliomosnak az első interaktív televíziós közvetítési jogait.
Az ITV csatorna a Legyen ön is milliomos! című vetélkedő első adását még 1998-ban sugározta, ami azonnal nagy sikert aratott Angliában, de ez érthető is, hiszen Magyarországon is milliók nézik minden este, ahogy Vágó István "megkínozza" a szellemi vetélkedő játékosait. Az ITV azonban nem elégedett meg a műsor nagy nézettségével, és úgy határozott, hogy megszerzi a műsor interaktív változatának közvetítési jogait is.

Az ITV cég által működtetett ITV2 nevet viselő digitális televíziós csatorna a tervek szerint még az idén beindítja azon új szolgáltatását, melynek lényege, hogy az otthon ülő tv-nézők is részt vehetnek az élő adásban közvetített vetélkedő műsorban.

"Szerintem manapság a Legyen ön is milliomos! című vetélkedő műsor interaktív változatánál nem lehet jobb műsort kitalálni" - nyilatkozta Andrew Chowns, az ITV2 kereskedelmi igazgatója.

A Legyen ön is milliomos! sugárzási jogait birtokló Celador Production cég nagy örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nagy sikerű vetélkedő az eddigi normál verzió mellett már interaktív formában is a televíziók elé szegezheti a nézőket. A műsor angliai verziójáról egyébként talán még annyit érdemes tudni, hogy a tizenötödik kérdés nem kevesebb, mint 1 millió fontot ér.

A Legyen ön is milliomos! egyébként már eddig sem kizárólag egy normál televíziós műsort jelentett, hiszen az elmúlt időkben több országban is óriási példányszámban adták el a teljes mértékben a sikeres műsorra épülő számítógépes játékprogramokat. Az ITV a közeljövőben pedig már a műsor interneten keresztül játszható verzióját is el fogja készíteni, sőt egy mobiltelefon-gyártó cég elkészíti a Legyen ön is milliomos! mobiltelefonokon is játszható verzióját. Magyarul: a marketingesek megpróbálják kifacsarni a koncepcióban rejlő utolsó dollárokat is.

A műsor interaktív televíziós változatának részleteiről egyelőre nem szivárogtak ki részletek, a Financial Times keddi számában azonban már megjelent, hogy az ITV körülbelül 10 millió fontot fizetett ki az interaktív műsor közvetítési jogaiért, bár ezt a szerződő felek nem kívánták megerősíteni.

Kulcsszavak: RTL interaktív TV website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09