Message-Cam, az új mobilkommunikációs eszköz

Kollár Csaba, 2001. április 14. 13:24
Eddig csak ábrándnak tűnhetett, hogy utazásunk közben a számunkra érdekes képeket elküldjük barátunk számítógépére. A Vodafone és a Casio Message-Cam nevet viselő fejlesztésével ez már most, a 3G előtt lehetséges.
Elemzők szerint feltehetőleg nem a legújabb technikai fejlesztések találhatók meg az eszközben, de a képküldési sebessége elfogadható. Egyébként a felhasználói felület ezen az eszközön eltér a szokványostól; nagy rafinéria kell ahhoz, hogy elkészítsük a képeket, és azonnal továbbküldjük egy website-ra vagy egy másik Message-Cam felhasználónak.

A Vodafone Message-Cam egy mobil-, multimédia palm-top eszköz, amihez a digitális kamerát a Casio tervezte. Talán ennek köszönhető a vidám, színes külső, az érintésérzékeny képernyő, a kép- és fotóarchívumok, a hangvezérlés, a WAP böngésző és a többi hagyományos digitális személyi titkári szolgáltatás is. A készülékben az Ezos böngésző szoftvere és az általa fejlesztetett SMS és telefonkönyv szolgáltatás is belekerült. A specifikáció nem tér ki a GPRS-kompatíbilitásra – ami nagymértékben meggyorsítaná a nagy képek elküldését – és az IR portra sem, mégis a világon ez az első ilyen jellegű készülék.

A Vodafone a Message-Camet elsősorban a fiatal lányoknak fejlesztette ki, akik számára „magától értetődő az eszköz használata. Egy kábellel csatlakoznak GSM telefonjukhoz, ezen keresztül tudják elküldeni legújabb barátjuk fényképét” – nyilatkozta a cég szóvivője. A nyomásrzékeny képernyőn a lányok üzeneteket írhatnak, használhatják a telefonkönyvet vagy a kalendáriumot, vagy navigálhatnak a menüpontok között. A kijelző színes, és ami a legfontosabb, mellette van egy minikamera is. A készülék akkumulátora 4-6 órára elegendő, ezért célszerű kikapcsolni, ha nem használjuk. A Message-Cam tömege 225 gramm, méretei: 29x126x82 mm. Eddig már több PDA gyártó is kifejlesztett egy külső kamerát mobilkommunikációs eszközeihez, de ez az első eset, hogy egy készülék erősségét a beépített kamera adja.

Kulcsszavak: +fohir Vodafone Casio pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59