A hír igaz - Ericsson-Sony közös vállalat

, 2001. április 24. 22:24
Az elmúlt héten a Prím Online olvasói értesülhettek a bejelentésről elsőként a hazai sajtóban, majd az Ericsson helyreigazítási kérelemben cáfolta az információt, s a most kapott sajtóközlemény szerint újfent megírjuk: az Ericsson és a Sony Corporation szándéknyilatkozatot írt alá egy olyan új vállalat létrehozására, amely egyesíti a két cég mobiltelefon-üzletágainak tevékenységét világszerte.
A Sony Ericsson Mobile Communications nevű új vállalat az Ericsson és a Sony egyenlő arányú tulajdonában lesz, és az Ericssonnak a távközlés, illetve a Sonynak a szórakoztatóelektronikai termékek terén szerzett szakértelmére támaszkodik majd.

A közös vállalat – a végleges megállapodás megkötésétől és az alkalmazandó törvényi szabályozástól függően – várhatóan ez év októberében kezdi meg működését, és termékfejlesztéssel-terméktervezéssel, valamint marketinggel, értékesítéssel, disztribúcióval és vevőszolgálattal foglalkozik majd. A vegyes vállalat alapítói, az Ericsson és a Sony támogatják majd az új céget, illetve szorosabb együttműködés kialakítására törekszenek egymással.

“Az Ericsson és a Sony egymást kiegészítő erősségeinek egyesítésével az új vállalat egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy világelső legyen a távközlésben, miközben az iparág gyors ütemben halad a mobilinternet felé” – nyilatkozta Kurt Hellström, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. “Tökéletes párost alkotunk. A Sony a szórakoztatóelektronika – zene, filmek és játékok – világában szerzett hatalmas tapasztalattal, az Ericsson pedig a mobiltechnológia terén betöltött vezető szerepével és a világ legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetői megrendelői bázisával járul hozzá az együttműködés sikeréhez. Ez a 3G és a mobilinternet növekvő piacát megcélzó ideális együttműködés.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59