A Synergon biztosítja a Szekszárdi Kórház informatikai hátterét

, 2001. május 4. 11:49
A Synergon közbeszerzési eljárások útján nyerte el a Szekszárdi Kórház informatikai partneri szerepét. A többéves, megközelítőleg 100 millió forint értékű projekt keretében a Synergon a kórház részére informatikai rendszert fejleszt, épít ki, végzi karbantartását és felügyeletét.
A szekszárdi Datex Kft.-vel együttműködésben kialakítandó rendszer gyorsítja a betegfelvételt, egységes rendszerben követi nyomon az egyes vizsgálatok folyamatát, jelentősen könnyíti és egyszerűsíti az orvos-beteg kapcsolat dokumentációját a további vizsgálatokhoz és az egészségügyi elszámolásokhoz. A rendszer használatával a kórház jól kezelhető-elemezhető adatbázisokat képes fenntartani betegállományáról, segítve a járóbeteg-rendelés, az egyes kórházi osztályok, illetve a kórház távolabbi intézményei közötti elektronikus adatcserét.

Az 1000 ágyas megyei kórház informatikai fejlesztése keretében a Synergon megteremtette a közel 250 felhasználós integrált kórházi rendszer informatikai infrastruktúráját. A rendszer elemei magában foglalják az orvos-szakmai felhasználói alkalmazást, az adatbázis-kezelő szoftvert, operációs rendszereket, a különböző munkaállomásokat, nyomtatókat, a nagyteljesítményű szervert és a nagysebességű hálózati eszközöket. A rendszert a Synergon tervezte, installálta, rendszerbe integrálta, támogatást és kiterjesztett rendelkezésre állást nyújt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36