PC-hulladék program a HP-től

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. május 20. 20:33
A Hewlett-Packard hétfőn jelenti be, hogy PC újrahasznosítási programba kezd, melynek keretén belül az egyéni felhasználók és vállalati vásárlók PC-it és a kapcsolódó termékeket visszaveszi a vállalat, de csak ha a felhasználó fizet.
A Planet Partners program során a HP a gyártótól függetlenül minden gyártó termékeit átveszi 13 és 34 dollár közötti összegért. A HP ezzel az akcióval beáll azon vállalatok sorába, melyek a környezetvédelem jelszavával indulnak harcba a vásárlókért. Ez a szempont, főleg az Egyesült Államokban, egyre fontosabbá válik az értékesítések és a cég-imázs szempontjából.

Az egyébként is terjedő környezetvédelmi szemlélet nemrég elérte a PC-ipart is, mivel a környezetvédők felfigyeltek a technikai fejlődés felgyorsulásából származó egyre gyorsabb gépcserékre, és felhívták a figyelmet a rengeteg, akár még működőképes, kiselejtezett gépre. A folyamatos selejtezések miatt a PC-hulladék vált a leggyorsabban növekvő mennyiségű közösségi hulladékfajtává. A HP program június 1-el indul Európában, országokra szabott konstrukciókkal, Norvégiában, Svédországban, Hollandiában, és Svájcban máris elvárják a PC-gyártóktól, hogy valamilyen saját finanszírozású visszavásárlási programot mutassanak fel. A HP szerint az ilyen szolgáltatások még nem estek át az igazi vásárlói próbán. Az IBM már novemberben elkezdett egy hasonló programot, 29 dollár 99 centért átveszik bármely gyártó gépeit, saját termékeiket ingyen veszik vissza, de igazi kép még nem alakult ki az akció sikeréről.

Kulcsszavak: +céginfo HP trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38