A Synergon a befutó a HÍF integrált rendszerre kiírt pályázatán

Kovács Attila, 2001. május 29. 18:50
A hírközlési hatóság május 29-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy nyílt közbeszerzési eljárást követően, május 28-án a HÍF közbeszerzési bizottsága úgy döntött, hogy a főfelügyelet integrált gazdasági – pénzügyi informatikai rendszerét hat pályázó közül a Synergon Informatikai Rt. szállíthatja.
Az eljárásnyertes Synergon az SAP R/3 rendszerével összességében a legelőnyösebb ajánlattevő volt, amely közel 140 millió forintért alakítja ki az integrált alkalmazást, illetve vezeti be az igényelt SAP modulokat. A HÍF a kiírásban szigorú pénzügyi-gazdasági és műszaki alkalmassági feltételeket írt elő, többek között egy referencia bemutatását arra, hogy az ajánlattevő már a szoftverrendszert bevezette költségvetési szervnél, és ennek kapcsán megfelelő államigazgatási tapasztalattal rendelkezik. A rendszer átvételének végső határideje 2001. december 15.

A jelenlegi közbeszerzés a következő alapmodulokat, illetve funkcionális követelményeket írja elő: gazdálkodás – pénzügy, könyvvezetés, beszámoló készítés, beszerzés, logisztika, költségvetési tervezés, kontrolling, piaci monitoring támogatása, illetmény számfejtés kezelése.

Az SAP R/3 2002. januári bevezetésével lehetőség nyílik a hírközlési piac liberalizációjára készülő Hírközlési Főfelügyelet számára gazdasági – pénzügyi informatikai támogató tevékenységének korszerűsítésére.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a HÍF szervezésében május 28-30 között a budapesti Hotel Flamenco ad otthont az ötödik nemzetközi Clipara konferenciának, amely a klíma paramétereknek a rádiókommunikációs rendszerekre gyakorolt hatásaival foglalkozik. A négy földrészről érkezett szakemberek többek között a rádióinterferenciának a rendszerek működésére gyakorolt hatásait, az eső szerepének a modellezését, rádiócsatornák dinamikus tulajdonságait vitatják meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36