CRI-Duna Elektronika megállapodás

, 2001. május 30. 16:40
Freed Péter, a Duna Elektronika elnöke és Szentágotay Vilmos, a CityReach International (CRI) Közép-Európa Régió alelnöke az Amerikai Kereskedelmi Kamara mai, a magyar fővárosban tartott szemináriumán bejelentette a két cég együttműködését a CRI budapesti nagy biztonságú adatforgalmi központja által nyújtott informatikai lehetőségek kiaknázására.
A zavarmentes információ elérésről tartott előadáson a két cég vezetője elmondta, hogy a Duna Elektronika 570 m2 területű dedikált ügyfélteret bérel a CRI-től, amellyel szabadon gazdálkodhat, és egy részét akár harmadik fél részére értékesítheti. A Duna Elektronika az EMC technológiáján alapuló managed storage szolgáltatást kíván nyújtani saját ügyfeleinek a CRI-től igénybe vett nagy biztonságú informatikai infrastruktúra területen.

A CityReach International Hungaryvel most aláírt megállapodása lehetővé teszi a Duna Elektronika számára, hogy következő generációs szolgáltatásokkal bővítse portfólióját: a szervergépek és rendszerek értékesítése mellett ezek biztonságos, megbízható, költséghatékony működtetését is kínálhassa partnereinek. A mintegy 570 négyzetméteres területtel a Duna Elektronika a CRI budapesti központjának jelentős bérlői közé tartozik. A Duna Elektronika a CRI segítségével elősegíti akár a kisebb, induló, kevésbé tőkeerős, csupán egy-két műszerfióknyi területre igényt tartó cégek gyors piacra jutását is. A két cég megállapodott a CRI kapacitásainak közös marketingjében is.

A Duna Elektronika egy évtizede a hazai IT rendszerintegrációs piac meghatározó szereplője. Forgalma a tavalyi 2,7 milliárd után az idén eléri a 6 milliárd forintot. Míg árbevétele a megelőző pénzügyi évhez képest több mint kétszeresére nő, az alkalmazotti létszáma csak 20%-kal bővül. A Duna Elektronika 2000-ben írt alá viszonteladói megállapodást a világ vezető tárolórendszer-gyártójával, az EMC-vel. A CRI budapesti központjába telepítendő EMC-megoldások, az úgynevezett SAN (Storage Area Network) rendszer platformfüggetlen, és lehetővé teszi a folyamatosan változó felhasznált területtel arányosan fizetendő adattároló-bérleti szolgáltatás beindítását. A Duna Elektronika 1997-től az ICG (International Computer Group) hazai partnere. Az ICG a világ több mint 50 országában értéknövelt szolgáltatásokat nyújtó cégek világméretű együttműködését valósítja meg a multinacionális nagyvállalati ügyfelek IT infrastruktúrájának szabványos kialakításában. Ez harmonikusan illeszkedik a CRI törekvéseihez, amely az üzleti internet menedzselt infrastruktúrájának új európai szabványát teremti meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36