A Cesky Telecom magának akarja az Eurotelt

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 13. 08:34
A vezetékes távközlés terén monopolhelyzetben lévő Cesky Telecom egyedüli tulajdonosa szeretne lenni az Eurotel mobiltelefon-szolgáltatónak. A Telecom ezért tárgyalásokat folytat az amerikai Atlantic West társasággal, amely az Eurotel részvényeinek 49 százalékát ellenőrzi - írta a keddi prágai sajtó.
A Hospodárské Noviny című gazdasági és politikai lap úgy tudja: a Cesky Telecom, amely jelenleg a részvények 51 százalékának a tulajdonosa, már lényegében megegyezett az amerikaiakkal. A vita most már csak a 49 százalékos részvénycsomag ára körül van. Az Atlantic West állítólag kétmilliárd dollárt kér, míg az állami kézben lévő Cesky Telecom számára egymilliárd dollár körüli ár lenne elfogadható. Jól tájékozott körök szerint az amerikaiak engedni fognak eredeti követelésükből, míg a csehek hajlandók lesznek valamivel többet fizetni, így várható, hogy az egyezség rövidesen létrejöhet.

A Cesky Telecom magánosítás előtt áll. Ha a cégnek sikerülne teljesen megszerezni az Eurotelt, akkor az jelentősen emelné az árát, és a cég iránti érdeklődést is. Az Eurotel Csehország három mobiltelefon szolgáltatója közül a legnagyobb, és a legjobb hálózattal rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38