Elektronikus levelezés (E-mail) számítógép nélkül

, 2001. július 11. 12:41
Faxolás, elektronikus levelezés, telefonálás, másolás, és nyomtatás – a Panasonic új, többfunkciós kommunikációs eszköze, a Panafax UF-E1 maradéktalanul kielégíti a kisméretű irodák és a magánfelhasználók igényeit.
Segítségével a dokumentumok 33,6 Kbps sebességű modemen keresztül akár faxként, akár pedig elektronikus levélben, az interneten keresztül továbbíthatók. Az UF-E1 segítségével akkor is tud e-mailt küldeni ha nincsen számítógépe, a beérkező faxokat és elektronikus leveleket pedig közvetlenül a gépből nyomtathatja ki. A műszaki specifikációt flash memóriás üzenetrögzítő, kihangosítható telefon és 600 x 300 dpi felbontású színes nyomtató teszi teljessé.

Bármilyen papíralapú dokumentum – akár kézzel írott szöveg vagy tervrajz is – a hagyományos faxolásnál megszokott egyszerűséggel továbbítható elektronikus levélhez csatolva. A címzett a normál e-mail üzenet mellékletét számítógépe képernyőjén tekintheti meg.

Amikor az UF-E1 előkészíti a dokumentumot az internetes továbbküldéshez, a beolvasott szöveget TIFF formátumúvá alakítja és automatikusan elektronikus levélhez csatolja. Az új Panasonic fax a beérkező e-mail üzeneteket és TIFF formátumú csatolt fájlokat számítógép nélkül is képes fogadni és kinyomtatni. Az UF-E1 üzemeltetése olyan egyszerű, hogy a felhasználónak semmiféle előzetes számítógépes vagy elektronikus levelezési tapasztalattal nem kell rendelkeznie. Az internetszolgáltató paramétereinek bevitele után az eszköz máris üzemkész. Az SMTP, POP3 és PPP protokollokat támogató készülék valamennyi ismertebb internetszolgáltatóval képes együttműködni.

Az e-mail funkciók mellett az UF-E1 számos hagyományos kommunikációs lehetőséget is biztosít. A 33,6 Kbps modemsebességnek köszönhetően egy szabványos A4-es oldal továbbításához a Super G3 faxnak mindössze 3,9 másodpercre van szüksége. Telefon üzemmódban a készülék kihangosítható. A flash memóriás beépített üzenetrögzítő 15 perc tárolására képes, amely áramkimaradás esetén is megőrzi a felvételeket.

Az UF-E1segítségével akár 99 másolatot is készíthet a behelyezett lapokról. Emellett a készülék 600 x 300 dpi felbontású, színes tintasugaras nyomtatóként is funkcionál. Sokoldalúságánál fogva a kompakt kialakítású kommunikációs központ – mérete alig nagyobb egy A4-es papírnál - elsősorban kisméretű irodák illetve magánfelhasználók számára jelent ideális megoldást.

A Panafax UF-E1 várhatóan kora ősszel kerül forgalomba Magyarországon.

Kulcsszavak: fax Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14