Az MP3.com technológiáját választotta a Pressplay

Zsigó József, 2001. július 19. 19:20
A Universal Music Group és a Sony Music Entertainment által létrehozott Pressplay képviselője ma bejelentette, hogy előfizetés, online zeneszolgáltatásukhoz az MP3.com által kidolgozott technológiát fogják használni.
Mint ismeretes, a Napster működésének bírói korlátozása a fájlcserélő céget olyan helyzetbe hozta, hogy szinte nem maradt olyan zene, amelyet a site-on cserélni lehet. Így gyorsan elpártolt a több tízmilliós rendszeres látogató, akikért most a nagy kiadók versengenek.

A Universal tulajdonosa, a Vivendi Universal, választékának bővítésére és az online businessbe való belépésre gondolva nemrég 372 millió dollárért megvásárolta az MP3.comot, és ez utóbbi hamarosan a Pressplay szolgáltatását is elérhetővé teszi site-járól. A Pressplay szolgáltatását választotta a múlt héten a Microsoft is. Velük szemben áll a hasonló profilú MusicNet, amelyet az AOL-Time Warner, az EMI Group és a RealNetworks hozott létre, s amely őszre tervezi a szolgáltatás beindítását.

Hatalmas sikert könyvelhet el az MP3.com: a bíróság ugyan őt is elmarasztalta és 160 millió dollár jóvátétel megfizetésére kötelezte, de végül is sikerült megnyernie a kiadók bizalmát, akikkel most jól jövedelmező üzletet kötött - írja a Reuters.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50