A VeriSign hangnév-regisztrációs rendszert jelentett be

Zsadányi Pál, 2001. július 22. 09:27
Az elektronikus hitelesítési technológiájáról közismert VeriSign, úgy látszik, újabb vadászterületek után kutat. Bejelentette, hogy hangbemondásos felismerési technológiával kísérletezik.
A cég a korábbi hitelesítési technológiáiban kidolgozott ötleteit próbálja meg alkalmazni ezen az új területen. Az új technológia a GVR - Global Voice Registry, globális hangregisztráció - nevet kapta. A cégek a nevüket, vagy marketing okok miatt hangoztatott szlogenjeiket regisztráltathatják a GVR rendszerben. Az ügyfelek ezek után sokkal egyszerűbben hívhatják a keresett szolgáltatót vagy partnert (mondjuk, csak beéneklik, hogy Always Coca Cola:-). Ez - a VeriSign szerint - rengeteg időt tud megtakarítani. Mivel az idő pénz, ezért a hívó biztos jól jár, de jól járhat a cég is, amely GVR regisztrációt használ, hisz gyorsabban, többen tudják elérni.

Nekem az a benyomásom, hogy a VeriSign nem ismeri a mai legegyszerűbb kis asztali telefonkészüléket sem, amelyben már vagy 32 szám hívható egy gombnyomással. Biztos, hogy folyton ilyen méregdrága technológiákat kell használni pofonegyszerű dolgokra? Nem beszélve a naptárprogramokba épített tárcsázókról.

Az igaz, hogy a VeriSign .com és társai doménregisztrációs üzlete hamarosan ellaposodhat, de újabb fődomének is jönnek. Persze, ezeken már több versenytárssal kell majd osztoznia. A hitelesítési üzlet viszont szerintem még mindig bőven növekvőben van, és még marad is vagy egy évtizedre. Egy biztos, az OTP Házibankom VeriSign hitelesítése július 15-én lejárt, és még mindig nem érvényesítették. Lehet, hogy nem csak az OTP keres alternatív hitelesítőt (ha keres, nem tudtam megkérdezni), hanem mások is elfordulnak a nagy márkától, ezért kell a VeriSign-nak új üzlet után néznie? Ami azt illeti, már magyar hitelesítő is működik, a Netlock. Annyira, hogy azt már a Microsoft is beépítette a Windózok legújabb változataiba, június 12-én pedig már a digitális aláírásról szóló törvényt is kihirdették a Magyar Közlönyben. A magyar konkurencia teljes gőzzel roboghat.

Kulcsszavak: onlineszolg VeriSign

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50