Panasonic GD95, a GPRS nélküli változat

, 2001. augusztus 9. 13:18
A Panasonic a CeBIT-en jelentette be nagy kijelzős GPRS mobiltelefonját, a GD96-ot. A telefon formavilága annyira pozitív visszhangot keltett a potenciális vásárlók körében, hogy a cég egy GPRS nélküli változat bevezetése mellett döntött. A GPRS nélküli GD95-öt 2001 harmadik negyedévében hozzák forgalomba. Röviddel ezután, a negyedik negyedévben vagy 2002 első negyedévében pedig megjelenik a GD96 GPRS telefon is.
Az ezüst- vagy fekete színű GD95 és GD96 letölthető csengőhangokat is tartalmaz, amely még vonzóbbá teszi a készülékeket. Ezen túl közvetlenül az internetről, SMS-ben kérhetjük le kedvenc dallamainkat. A szolgáltatáshoz polifón (jó minőségű hangzást adó) csengő is tartozik, ami azt jelenti, hogy a piacon rendelkezésre álló legjobb minőségű csengőhangokat szólaltathatjuk meg. Ha egyedi csengőhangot szeretnénk, mindkét készülékkel felvehetünk és létrehozhatunk egyedi dallamokat is.

A telefont még személyesebbé tehetjük a harminc tapétagrafika valamelyikével, amely készenléti üzemmódban jelenik meg a kijelzőn. A telefonon tárolt nevekhez egyedi csengőhangok, háttérszínek és animációk rendelhetők.

Mindkét telefon vadonatúj felhasználói felülettel rendelkezik, ami sokkal egyszerűbbé teszi az adatok elérését. A készülékeknek különösen nagy (16 karakterx10 sor+2 ikonsor) kijelzője van, így a Panasonic WAP 1.2.1 böngésző segítségével sokkal kényelmesebben böngészhetjük a mobilinternetet, és az SMS-ek teljes szövegét (160 karakter) egy képernyőoldalon jeleníthetjük meg. Grafikus felhasználói felülete (GUI) van, és az (ötirányú) navigáló gomb biztosítja a WAP-oldalakon való gyors mozgást. A szöveges üzenetek kedvelői és az e-mailezők számára T9 (prediktív) szövegbevitel könnyíti meg az üzenetek begépelését, és a készülékek az SMTP/POP3 postafiókokat is támogatják. A kéznélküli funkció használatakor e-mailek, SMS-üzenetek olvasása közben is telefonálhatunk.

A beépített modemmel, laptopon keresztül elérhetjük a vállalati szervert vagy az internetet. A készülékben van naptár, határidőnapló, hangos emlékeztető és figyelmeztetés, amelyek segítséget jelentenek a sűrű teendők intézésében. Ha pedig adódik pár perc szabadidő, akkor a 15 Puzzle vagy a Mogular nevű játék nyújthat kikapcsolódást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14