Európa-USA: leggyorsabb szélessávú tenger alatti optikai hálózat

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 10. 09:48
Az Ebone, a Global TeleSystems Inc. (GTS) egyik üzletága, saját tenger alatti optikai létesítményeinek felhasználásával megduplázta 10 Gigabit/s-os (Gbps) hálózatát az Egyesült Államok felé. Ezáltal olyan transzatlanti IP-hálózat jött létre, amely Európát köti össze az Egyesült Államokkal, minden eddiginél nagyobb sebesség- és rendelkezésre állási garanciát biztosít a két kontinens között.
Az Ebona új 10 Gbps-os transzatlanti hálózta a legújabb optikai és információszolgáltatási technikák felhasználásával bővült, amelynek kapacitása akár 500 000 moziminőségű film átvitelére is alkalmas. A forgalom átterelése a bérelt transzatlanti hálózatról a saját transzatlanti fényvezetős hálózatra az Ebone havi üzemeltetési költségeit mintegy 1,2 millió euróval csökkenti.

"Az USA felé irányuló 10 Gbps-os IP-hálózatunk beindítása lehetővé teszi, hogy kiterjesszük a Londont, Párizst, Amszterdamot és Frankfurtot összekapcsoló 10 Gbps-os gerinchálózatunkat két New York-i központ felé. Négy jelentős európai városban lévő hosting és valós idejű műsorközvetítési (streaming) központunkkal példátlan mértékű kapacitást teremtünk növekedésünkhöz, illetve az információszolgáltatás, média és egyéb szolgáltatások iránti igények kielégítéséhez" - mondta John Shearing, az Ebone első embere.

A GTS Magyarország Távközlési Kft. közvetlenül csatlakozik az Ebone hálózatához, melynek köszönhetően nemzetközi szolgáltatásait ezentúl még magasabb minőségi színvonalon tudja biztosítani.

Az Ebone az egyik legrégebbi és a legtapasztaltabb szélessávú IP- és optikai hálózatüzemeltető cég Európában. Optikai hálózatának kiterjedése meghaladja a 25 000 kilométert, amely összeköt minden jelentős európai várost és az európai internet felhasználók 25 százalékát kiszolgálja. Ez volt az első, 10 Gbps-on üzemelő IP-hálózat.

Az Ebone megrendelői igényekre szabott hálózatos szolgáltatásokat nyújt több mint 150 európai és észak-amerikai távközlési hálózatüzemeltetőnek és szolgáltatónak, valamint négyezer európai és multinacionális nagyvállalatnak. Székhelye Londonban van, képviselettel Észak-Amerikában és 66 európai nagyvárosban rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36