Minden webes tartalom elérhető a tévéről

forrás Prim Online, 2011. január 6. 16:53

A Iomega bejelentette az új TV with Boxee termékcsalád megjelenését. A kényelmesen használható multimédiás hálózati eszközök a Boxee szoftverének használatával teszik elérhetővé a televízión a webes tartalmakat – sokezer kedvelt tévéműsort, filmet és más digitális szórakozási formákat. Az Iomega TV with Boxee ugyanakkor nagy teljesítményű hálózati eszköz is, amely a televíziót az otthoni hálózaton tárolt film-, kép- és zeneanyagok lejátszásának központi helyévé teszi. Az új Iomega TV with Boxee üzembe állítása azt jelenti, hogy többé soha nem kell felállnia a tévé elől az internet és az otthoni hálózat használatához.

Az eszköz két változatban kerül forgalomba februárban az egész világon: az egyik modell 1, illetve 2 terabájtos beépített háttértárral rendelkezik, a másik modellben nincs beépített merevlemez. Mindkét esetben igaz, hogy többé már nem kell asztali vagy noteszgépet használni a web használatához, vagy a saját filmek, képek, zenék élvezetéhez.

Mi is az Iomega TV with Boxee?

A legjobb módszer a saját gyűjteményből vagy az internetről származó kedvenc videók tárolására és lejátszására. Az Iomega új, hálózatkezelésre képes internetes házi szórakoztató megoldása beépített vezeték nélküli kapcsolattal (WiFi) a lehető legtöbbet hozza ki a nagyfelbontású tévézésből azzal, hogy kényelmesebbé teszi a legkülönfélébb tartalmak kiválasztását, lejátszását, tárolását és megosztását a weben egy sor népszerű alkalmazás (pl. VUDU, Crackle, Pandora, általános sugárzású médiatartalmak, kábelkapcsolat stb.) használatával. A felhasználó nyugodtan lazíthat a tévé előtt, miközben interaktív kapcsolatban áll nem csak a weben, hanem az otthoni hálózaton található tartalmakkal is – egy elegáns QWERTY távirányítót használva a nehézkes billentyűzet helyett. Ez alapjaiban változatja meg a digitális szórakozást: gyakorlatilag minden elérhetővé válik a tévén az Iomega TV with Boxee használatával, amit csak le lehet szedni a netről vagy megvan az otthoni hálón.

A Boxee technológiájával az Iomega TV-n sokezer tévéműsor érhető el, csak végig kell böngészni az epizódokat például a CBS, NBC, Comedy Central, HGTV, Cartoon Network és egyéb adóknál. Megnézhet gyakorlatilag bármilyen Önt érdeklő tartalmat, például sokezer filmet a VUDU interaktív médiaszolgáltatótól és más forrásokból, és élvezheti a zenék bőséges választékát anélkül, hogy akár csak felállna a tévé elől. Az összes online tartalom tökéletes minőségben, 1080p felbontású HD-videolejátszás formájában élvezhető (ha a tartalom rendelkezésre áll) a HDTV és az Iomega TV with Boxee együttes használatával.

Nem csak az interneten, hanem az otthoni hálózaton is szörfölhetünk!

Az Iomega TV with Boxee az eddig említettek mellett egy teljes funkcionalitású hálózati tárolómegoldás is, amely az EMC innovatív LifeLine operációs rendszerét használja és egy sor olyan alkalmazást, amely fejlett tárolási és biztonsági technológiákat kínál az otthoni felhasználók számára. Az EMC LifeLine szoftver egyaránt támogatja Windows, Mac és Linux számítógépek használatát is, így az Iomega TV with Boxee felhasználók kiélvezhetik azt a luxust is, hogy az otthoni hálózat összes gépét elérik a tévéről.

Szabad választás: Iomega TV with Boxee tárolóval vagy anélkül

Az Iomega két változatban jelenteti meg az új eszközt: az Iomega TV with Boxee nem rendelkezik beépített merevlemezzel, ugyanakkor az Iomega TV with Boxee + Storage 1 vagy 2 terabájtos tárhelyet kínál az adatok számára. Mindkét modell a Boxee kényelmesen használható szoftverével használható és hálózati tárolási szolgáltatásokat is kínál.

Az Iomega TV with Boxee kényelmesen összeköthető a tévével a HDMI-csatlakozó vagy a kompozit video- és audiokimenet segítségével. Ugyanígy összeköthető a házi hálózat összes számítógépével, így az ott található video-, kép- és zenei anyagok kényelmesen megoszthatók, illetve az összes fájl egyetlen kézre eső helyen tárolható.

Mindkét modell kompatibilis az otthoni hálózat DLNA-eszközeivel és képes a WiFi (802.11n) használatára azért, hogy az egységet rugalmas módon a tévé mellé lehessen elhelyezni. Mindkét modell két-két USB-csatlakozóval rendelkezik a kiegészítő tárolók fogadására, így az Iomega TV with Boxee nem csak hálózati médiacenter, de otthoni központi tárolási megoldás is lehet.

A teljes 1080p-s lejátszásra képes Iomega TV with Boxee gyakorlatilag az összes mostani elterjedt kodeket és fájltípust támogatja, köztük a H.264, WMV, MKV és számos más szabványt.

Társasági élet az Iomega TV with Boxee segítségével

Az Iomega TV with Boxee hozzásegíti a birtokosát a barátokkal való kapcsolattartáshoz azzal, hogy könnyen megoszthatóvá teszi a kedvenc filmeket, tévéműsorokat és webes videókat az Interneten vagy a saját otthoni hálózatukon keresztül. A felhasználónak elég csak gyorsan rácsatlakozni az eszközzel a közösségi hálókra, mint amilyen a Twitter, a Facebook és a Google Buzz.

Díjak? Milyen díjak!?

A legjobb mégis az, hogy semmilyen rendszeres díj nem társul az Iomega TV with Boxee használatához.

Intel-processzorral

Az új Iomega TV with Boxee lelke az Intel Atom CE4100 processzor; ez biztosítja az internetes és sugárzott tartalmak lejátszásához szükséges magas teljesítményt. A CE4100 feldolgozási teljesítménye és audio-/videofunkciói teremtenek lehetőséget az új Iomega TV with Boxee multimédiás funkcióinak felhasználására.

Elérhetőség és garancia
Az új Iomega TV with Boxee és az új Iomega TV with Boxee + Storage termékek várhatóan februárban kerülnek forgalomba az egész világon. Az Iomega TV with Boxee ára 229,99 dollár, az Iomega TV with Boxee + 1TB Storage 299,99 dollár, az Iomega TV with Boxee + 2TB Storage pedig 349,99 dollár lesz.
Az Iomega TV with Boxee termékekre (regisztráció mellett) három év korlátozott jótállás vonatkozik.

Az Iomega TV with Boxee webhely ezen a címen található:
 http://iomega.com/iomegatv-media-center/

 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09