Magyar programajánló és mobiltelevíziós platform Barcelonában

Vértes János Andor, 2011. február 16. 14:34

A  Mobile World Congress négy magyar kiállítója egyikének - az  ITware Kft.-nek - jóvoltából először láthatja a Barcelonában összegyűlt nagyközönség a MyParty-t, az okostelefonok képekkel és videóval illusztrált közösségi programajánlóját, és a MOTIware közösségi mobiltelevíziós platform legújabb változatát. „Az általunk most bemutatott fejlesztések elsősorban a mobiloperátorok és tartalomszolgáltató vállalatok számára kínálnak gyors bevétel növelési lehetőséget, hiszen általuk a meglevő előfizetők részére olyan új élményeket biztosíthatnak e cégek, amelyek a kapcsolati hálókon keresztül gyorsan elterjednek és jelentős adatforgalmat generálnak.” – mondta Dankó Sándor, az ITware ügyvezető igazgatója.

 Az Android vagy Symbian telefonokon futó MyParty mobil internet kapcsolaton keresztül teszi elérhetővé az aktuális TV, mozi és koncert programot. Az egyes nekünk tetsző eseményeket véleményezhetjük, értékelhetjük, sőt baráti, ismerősi körünknek azonnal, egy gombnyomással, könnyedén ajánlhatjuk is azokat. Az alkalmazás öntanuló módon megjegyzi, hogy milyen programok iránt érdeklődünk és személyes kedvenceink alapján a számunkra izgalmas újdonságokat is a figyelmünkbe ajánlja. Elsősorban a fiatalok körében tarthat számot nagy sikerre a magyar újdonság, ami a FaceBook és Twitter csatornákat is felhasználja a kapcsolattartás során.

A másik Barcelonában debütáló termék a cég - korábban már a hannoveri CEBIT-en és a dubai GITEX kiállításokon is bemutatott -  közösségi mobiltelevíziós applikációjának, a MOTIware-nek új, IMS (IP Multimedia Subsystem) változata. Ezzel a megoldással az ITware költséghatékony, OpenSource alapokon biztosít kész komponenseket és szakértelmet IMS integrációhoz a média streaming területén.

Dankó Sándor szerint fontos, hogy hazai cégek is ott legyenek a világ vezető szoftverfejlesztői között, és időről időre megmutassák újdonságaikat. 

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05