DCP-9055CDN: Színes lézer multifunkciós a Brothertól

forrás Prim Online, 2011. július 21. 08:54

A Brother legújabb multifunkciós készüléke, a DCP-9055CDN a megújult 3 in 1 lézer sorozat új tagjaira jellemző energia- és kellékanyagtakarékos beállításokkal, nagytöltetű tonereket alkalmazva kiemelkedik költségtakarékos működésével. Sokoldalú funkcióival egyedi és professzionális végeredményt nyújt akár nagyobb munkacsoportok számára is.

A kompakt, letisztult megjelenésű készülék elegáns, fekete előlappal tervezett, helytakarékos kivitelének köszönhetően ideális irodai használatra. A DCP-9055CDN akár 10 fős munkacsoportot is kiszolgál vezetékes hálózati összeköttetéssel, amellyel a nyomtatás, másolás és szkennelés funkciók megoszthatók több felhasználó között, lerövidítve a munkavégzés idejét, az erőforrás megosztásával pedig jelentősen csökkenthetők a költségek. A DCP-9055CDN színes és mono nyomtatási sebessége egyaránt 24 lap/perc, az automatikus kétoldalas nyomtatással a papírhasználat mérsékelhető. A dokumentumok 2400 x 600 dpi felbontásban nyomtathatók, a szkennelés pedig akár 19200 x 19200 dpi felbontásban is történhet. A 250 lapos normál papírtálca kiegészíthető 500 lapos opcionális tálcával, illetve a papírkezelést az 50 lapos többfunkciós tálca és a 35 lapos automatikus dokumentum adagoló (ADF) teszi könnyebbé.

A menü-navigációt az 5 soros, 22 karakteres LCD kijelző segíti. A készülék funkciói között megtalálható az N az 1-ben nyomtatás, amellyel 2,4,9,16 vagy akár 25 oldalt lehet egyetlen A4-es oldalra tömöríteni, valamint az élőfej és élőláb, illetve vízjel nyomtatás, amellyel különböző szövegek, dátumok vagy felhasználói azonosító is nyomtatható a dokumentumokra. A poszternyomtatás funkcióval 4, 9, 16 vagy 25 oldalra osztható el egy egyoldalas dokumentum. Könnyen készíthetők A5 méretű brosúrák az erre szolgáló funkció és az automata duplex használatával. Külön beállítást kapott a 2 az 1-ben igazolványmásolás funkció, amellyel a készülék egy oldalra másolja az igazolványok mindkét oldalát, és csak akkor készíti el a nyomatot, amikor a két oldal beolvasása megtörtént a szkennerüveg segítségével.

A felhasználók jogosultságai a Secure Function Lock, azaz „Biztonsági zár” funkció beállításaival szabályozhatók, ezzel akár előre meghatározható a havi mono- és színes nyomtatás mennyisége. A hatékony irodai munkavégzés egyik alapfeltétele a nyomtatóra küldött dokumentumok biztonságos kezelése, amelyre az SSL titkosítás és a „Biztonságos nyomtatás” (Be Safe funkció) PIN kódos védelemmel funkciók nyújtanak megoldást. A gyors és rugalmas munkavégzést az USB direkt interfész is segíti.

A BRAdmin Professional ingyenesen elérhető szoftverrel a hálózatba kötött készülékek (Brother és más gyártók készülékei is) központilag és távolról is vezérelhetők, valamint a letölthető BRAdmin Light nyomtató szerver-menedzsment rendszer Windows és Mac operációs rendszerekkel alkalmazható. A nyomtatópark kezelésében a Web alapú menedzsment rendszer is megoldást kínál, professzionális web böngésző használatával érhető el a készülék teljeskörű kezelése, ezzel is fokozva a felhasználók kényelmét. A szoftverek segítségével beállításokat, felhasználói korlátozásokat végezhet a készülék használatát illetően, tájékozódhat az eszközök állapotáról, s mindezt számítógépén ellenőrizve akár egy másik helyiségből, a multifunkciós eszköztől távol is megteheti.

A Brother lézernyomtatók és multifunkciós készülékek különálló toner- és dobegységgel készülnek, így az elhasznált kellékanyagok cseréjekor nem szükséges a teljes szett cseréje. A DCP-9055CDN “Energy Star” és a “Der Blaue Engel” környezetvédelmi termékcímkékkel rendelkezik, amelyek többek között az alacsony energiahasználat és zajszint alapján minősítik a termékeket. A multifunkciós készülék TEC értéke (tipikus energiafogyasztása) 1,76 kWH/hét, a Deep Sleep (mélyalvó) funkcióban pedig csupán 1,2W áramot fogyaszt. Az opcionális nagytöltetű tonerekkel 4000 fekete és 3500 színes oldal nyomtatható, így alkalmazásukkal az oldalankénti költségek csökkenthetők.

A Brother minden készülékére 2 éves garanciát nyújt, amely a www.brother.hu weboldalon történt regisztrációval 2+1 évre terjeszthető ki.

Tulajdonságok:

Nyomtatási sebesség: akár 24 lpp színes és mono
Automatikus duplex egység
2400x600 dpi nyomtatási felbontás, 19200x19200 interpolált felbontás szkennelésnél
Vezetékes hálózati elérhetőség
5 soros, 22 karakteres LCD kijelző fehér háttérvilágítással
USB direkt interfész
250 lapos normál, 500 lapos opcionális, 50 lapos többcélú tálca és 50 lapos ADF (automatikus dokumentum adagoló)
128MB memória, SO-DIMM modullal bővíthető 384MB-ig
Secure Function Lock - felhasználói jogosultságok korlátozása
Be Safe funkció - PIN kóddal történő nyomtatás és SSL titkosítás
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50