Brother PocketJet 600: Zsebben hordható mobilitás

forrás Prim Online, 2011. július 22. 11:08

A Brother Magyarországon is bevezeti az új PocketJet 600 mobil nyomtató sorozatát, amelyek elképesztően kisméretűek, mégis A4-es méretben nyomtathatunk velük ott ahol éppen szükség van rá. Kis méretének köszönhetően táskában vagy akár zsebben is elfér és szinte bárhová felszerelhető, így rendkívül megkönnyíti a folyamatosan mozgásban lévők munkáját.

A Brother saját fejlesztésű PocketJet 600 (PJ600) sorozata négy új mobil nyomtatót foglal magába (PJ-622, PJ-662, PJ-623 és PJ-663 modellek), amelyek direkt termál technológiával működnek. A technológia egyre népszerűbb a külső helyszíni nyomtatási megoldások (értékesítők, szerviz szakemberek, logisztikai- és sürgősségi területen dolgozók) körében, mivel tartós, megbízható végeredményt nyújt változó környezeti körülmények között, párás környezetben vagy nagyobb hőmérséklet-ingadozások esetén is. A termál nyomtatási technológiát alkalmazó nyomtatók működéséhez csak akkumulátor és a kompatibilis papír szükséges, így tinta, toner vagy szalag használata nélkül szivárgás- és foltmentesen hordozhatók, illetve fenntartási költségei is alacsonyak.  A mobil nyomtató mindössze 473 grammot nyom (akkumulátor és papír nélkül) és kevesebb, mint 26 cm hosszú, így kisebb méretű munkaterületen is elhelyezhető, magunkkal vihető és akár járművekben is felszerelhető.

A helyszíni nyomtatással elkerülhető az elírás lehetősége így nagyobb pontosságot, biztonságot nyújt, illetve csökkenhetnek a központi irodákkal, székhelyekkel zajló kommunikációs igények és az adminisztrációs költségek. Az ügyfelek számára nagyobb elégedettséggel jár az azonnali dokumentumcsere, rövidül a dokumentumok körforgási ideje. Megbízhatóságának és ultrakönnyű súlyának köszönhetően számos felhasználási területen értékes munkaeszközként használható.

A PJ600 sorozat nyomtatói 6 lap/perc sebességgel nyomtatnak, 203 x 200 dpi (PJ-622 és PJ-662 típusoknál), illetve 300 x 300 dpi (PJ-623 és PJ-663 típusoknál) felbontásban. Hálózati adapterről, újratölthető Ni-MH (70 oldal nyomtatás egy feltöltéssel) vagy Li-ion akkumulátorral üzemeltethetők, amellyel egy feltöltés során akár 300 oldal is kinyomtatható, autóban pedig a készülék szivargyújtó töltővel üzemeltethető. A készülékek USB 2.0, IrDA, illetve a PJ-662 és PJ-663 típusoknál Bluetooth interfésszel rendelkeznek az adatkommunikáció megkönnyítésére. IrDA és Bluetooth kapcsolatnál nyomtató illesztőprogram használata nélkül is indítható a JPEG formátumú képek nyomtatása. A készülék kompatibilis Windows XP / Vista / 7 / Mac operációs rendszerekkel. A nyomtató maximálisan 216 mm széles elővágott papírt és hőpapírtekercset kezel, ahol tetszőleges hosszúságnál egyszerűen leválasztható a papír a készülék vágóeszközével. A PJ-623 és PJ-663 típusoknál dokumentumsablon letöltési és nyomtatási lehetőségek, illetve teljes körű tervezőszoftver áll rendelkezésre a dokumentum minták szerkesztéséhez és letöltéséhez. A nyomtató állapotjelző fényekkel jelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, az adatfogadást, és a Bluetooth kapcsolat létrejöttét. A PocketJet nyomtatók összeköthetők laptoppal, tablettel, PDA-val, okostelefonnal USB, IrDA, és Bluetooth kapcsolaton keresztül.

A készülékekhez többféle kiegészítő kapható, amelyekkel a nyomtatási igények még inkább személyre szabhatók, például a Ni-MH és Li-ion újratölthető akkumulátor, védőborító, hordozó tok, vagy az autós készlet.

A PJ-663 mobil nyomtató az innováció és a minőség kategóriában az idei hannoveri International Forum Design nemzetközi tervezői verseny "iF Product Design Award 2011" díját is elnyerte.

Tulajdonságok:

Gyors, A4 méretű nyomtatás akár 6 lap/perc sebességgel
Tartós és kiváló minőségű nyomtatás termál technológiával
Akár 300 x 300 dpi felbontás
Alacsony költségek – tinta vagy toner nem szükséges a nyomtatáshoz
Kompakt méret – kb. 26 cm hosszúságú, kis helyen is elfér, bárhová elhelyezhető és felszerelhető
Könnyű súly - kb. 473 g akkumulátor és papír nélkül
Újratölthető Ni-MH és opcionális Li-Ion akkumulátorral, valamint autós készlettel működtethető
USB, IrDA és Bluetooth elérhetőség

A Brother PocketJet készülékek 2 év garanciával már Magyarországon is megvásárolhatók.

Kulcsszavak: printer Brother

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50