Háromnegyed milliárdos tőkebevonás a BTel-nél

forrás Prim Online, 2011. október 14. 12:28

Október 13-án lezárult a Business Telecom Zrt.  (BTel) 2011-2012-es kötvényprogramjának második üteme. Az október 6-13 között lezajlott jegyzés során összesen 785 millió forint feletti értékben jegyeztek hazai egyéni és intézményi befektetők a társaság most kibocsátott kötvényeiből. A frissen bevont forrást a BTel saját távközlési hálózatának további fejlesztésére, illetve már rövid távon megtérülő piaci akvizíciókra kívánja fordítani.

 

A kötvények a keletkeztetést követően bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsdére, biztosítva azok másodlagos piacát. A kötvénytulajdonosok a BTel középtávon tervezett nyilvános tőzsdei részvénykibocsátásakor 10 százalék kedvezménnyel jegyezhetnek majd a társaság részvényeiből.

 

„A mostani kibocsátás eredménye számunkra egyértelmű siker, és komoly bizalmat jelent mind a magán, mind az intézményi befektetők részéről” – mondta Takács Krisztián, a Business Telecom Zrt. vezérigazgatója. „Piaci sikerünket tovább erősíti az a tény, hogy teljesítményünk és jövőbeli kilátásaink megítélése rendkívül pozitív a hazai befektetői körökben.”

 

Az organikus növekedéssel árbevételét évről évre megduplázó BTel rövid, illetve hosszú távú tervei között kiemelt szerepet kap a saját, független mikrohullámú távközlési hálózat bővítése; az országos gerinchálózat várhatóan 2015-re épül ki. A dinamikus bővítés révén a társaság folyamatosan újabb és újabb településeket, térségeket kapcsol be a saját hálózatán biztosított szolgáltatásba, mely tovább növeli piaci függetlenségét, hozzájárulva jelenlegi üzleti, piaci rugalmasságának fenntartásához. Szolgáltatási portfólióját tekintve a BTel számára fontos lépés volt az idén júniusban elindított műholdas televíziós szolgáltatás, illetve az egy éve a Vodafone-nal partnerségben kínált szélessávú mobilinternet-szolgáltatás. Üzleti stratégiájának kiemelt eleme a minél teljesebb távközlési kínálat kialakítása, mely a jövőben tovább folytatódik a mobilkommunikációs paletta bővítésével.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14