Számos újdonságot kínál a népszerű PC-diagnosztika szoftver 2.00-s verziója

forrás Prim Online, 2011. október 26. 05:42

A FinalWire bejelentette az AIDA64 2.00-ás verzióját, s ezzel számos újdonságot nyújt mind a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition változat, mind pedig a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftver, az AIDA64 Business Edition termékekben. 

Az új verzió immár automatikus online frissítéssel működik, s ezáltal az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. A felhasználó konfigurálhatja a frissítés keresési gyakoriságát, s az újdonságok közé tartozik az opcionális frissítési csomag helyi mappába történő mentése is. Heti gyakoriságúak az AIDA64 béta frissítések, s folyamatosan bővül a hardver adatbázis is, amely már 133 ezernél is több eszközt tartalmaz.

 

A 2.00-t már a következő generációs hardverelemek támogatására is felkészítették, így optimalizált sebességmérő eljárásokat tartalmaz a hamarosan megjelenő Intel Core i7-3900 sorozatú „Sandy Bridge-E” nagyteljesítményű asztali-, valamint a jövőre debütáló Intel Xeon E5 sorozatú „Sandy Bridge-EP” munkállomás- és szerver processzorokhoz. Részletes információkat nyújt az Intel C600 és X79 „Patsburg” alaplapi lapkakészletekhez. Az AIDA64 sebességmérései és a Rendszer stabilitásteszt is kihasználja az új Intel processzorok AVX utasításait és az AES-NI hardveres gyorsítást is. Előzetes támogatást ad az Intel Atom „Cedarview” és Intel „Ivy Bridge” processzorokhoz, valamint az Intel 7-es sorozatú „Panther Point” asztali és mobil lapkakészletekhez.

 

Természetesen nem csupán a legújabb Intel processzorok támogatására készítették fel fejlesztői az AIDA64 2.00-át, az AMD termékeinek előzetes támogatása ugyanúgy bekerült a frissítésbe. Az AIDA64 CPUID panel, Gyorsítótár és memória sebességmérő panel, Rendszer stabilitásteszt és minden memória ill. processzor sebességmérés teljes optimalizációt kapott az AMD FX „Bulldozer” processzorokhoz. Részletes lapkakészlet információ áll rendelkezésre az AMD 970, 990X, 990FX északi hidakhoz és az AMD SB950 déli hídhoz. A jövőre megjelenő AMD „Krishna” és „Wichita” APU-k előzetes támogatása sem maradhatott ki a fejlesztésből.

 

Az AIDA64 2.00 egyedi hardver- és szoftver-diagnosztikai megoldásokat nyújt a Microsoft Windows Virtual PC, Oracle VirtualBox és VMware Workstation virtualizációs környezetekhez. Továbbfejlesztett virtuális hardverazonosítással rendelkezik, amely már kezeli a legújabb VMware Workstation v8 kiadást is.

 

A 2.00 háttértár adatbázisába bekerültek a Western Digital merevlemezes egységek is. Részletes ATA autodetekt információt, hőmérsékletmérést és SMART állapot felismerést nyújt felhasználójának a Western Digital merevlemezekhez és SSD meghajtókhoz.

 

Az ACPI tábla információs modul is teljes körű támogatást kapott az Intel Itanium és az EFI BIOS alapú x64 rendszerekhez. Bővített tábla információ áll rendelkezésre az APIC, ASF, BERT, FACP, FACS, HPET, MCFG, RSDT, SLIC, SPMI, SPTT, WAET és XSDT táblákhoz. Pontosítottak az ACPI hőmérsékletmérésen és az APIC órajel-mérésen Windows Developer Preview operációs rendszer alatt.

 

Az AIDA64 2.00-ba bekerültek a grafikus processzor és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventillátor figyelés a legújabb GPU-khoz: AMD FirePro 2270, AMD Radeon E6460/ E6760, AMD Radeon HD 6450A/6625M, nVIDIA GeForce 610, nVIDIA GeForce GT 630M, nVIDIA GeForce GTX 570M. Az új verziót a Kingston HyperX, Mach Xtreme MX-DS Turbo és Patriot Memory Pyro SE SSD hardverelemek támogatására is felkészítették.

 

Az AIDA64 árai a frissítéssel nem változtak. Az otthoni felhasználók a főként diagnosztikai és sebességmérő funkciói révén népszerű Extreme Edition-t  bruttó 7.990,- Ft-ért vásárolhatják meg 1 éves követéssel. (Diákoknak 50% kedvezmény). A Business Edition inkább a távoli monitorozásra fókuszál, különböző formátumokba tud riportokat generálni, a lekérdezett adatokat adatbázisba is el tudja menteni, így jobban követhetők a változások. (Tájékoztató árak: 1 éves követéssel 5 gépre 15.990,- Ft + ÁFA, 25 gépre 69.950,- Ft + ÁFA, 100 gépre 199.800,- Ft + ÁFA). Az árakról tájékozódhatunk a  www.aida64.hu/vasarlas oldalon, ahol online is megvehetjük a termékeket. További felvilágosítás, árajánlatkérés a hazai forgalmazó, a Szeroto Kft. oldalán (www.szeroto.hu) vagy e-mailben az  info@szeroto.hu címen kérhető, ahol viszonteladók jelentkezését is várják!

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09