Szupergyors, 4G-s mobilinternet szolgáltatást indított a T-Mobile

forrás Prim Online, 2012. január 2. 10:18

Január 1-jén a T-Mobile - az országban elsőként - elindította az első 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását. A szolgáltatás Budapest 10 kerületének nagy részén vált elérhetővé LTE-képes eszközzel, valamint Net&Roll 4G mobilinternet csomag igénybevételével, melyre a T-Mobile most promóciósan havidíj kedvezményt biztosít. Lezárult a három hónapos kiterjesztett hálózati tesztelés, amelyben több száz lakossági, kkv és nagyvállalati ügyfél, valamint munkatárs vett részt.  A hálózatfejlesztés 2012-ben is intenzív ütemben folytatódik, hogy egyre többen élvezhessék a valódi mobil szélessáv előnyeit.

Intenzív ütemben, a terveknek megfelelően halad a T-Mobile 4G/LTE hálózatának fejlesztése. A hálózati ügyfélteszt októberi indulásakor a mobilhálózat Budapest III., IV., V., VI. VII., XII. és XIII. kerületének bizonyos részein működött, mára az említett kerületeken kívül az II., XI. és XIV. kerületek nagy részét is lefedi már a 4G/LTE hálózat. Az intenzív fejlesztés eredményeképpen az év végére nagyjából megháromszorozódott a 4G/LTE állomások száma, így a kereskedelmi indulás időpontjában, január 1-jétől Budapest lakosságának 40%-a számára elérhető már az új mobiltechnológia, akár beltéri használatra is. A tervek szerint a szolgáltató 2012-ben Budapest egész területére kiterjeszti a lefedettséget.

A fejlesztés eredményeképpen a T-Mobile január 1-jén elindította Magyarország első 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását. A szolgáltatás használatához a Net&Roll 4G mobilinternet csomagra és LTE-képes mobilinternet stickre van szükség. A Net&Roll 4G csomag január 1-jétől (az akció ideje alatt, de legkésőbb március 31-ig) 2.000 Ft havidíj kedvezménnyel 9.990 Ft-ért rendelhető meg új, vagy lejárt hűségnyilatkozatos előfizetés esetén, a csomag használatára vállalt 2 éves hűségszerződés mellett. A havidíj kedvezmény az aktiválás hónapjára és az azt követő három teljes hónapra érvényesíthető (1 év hűség vállalása mellett pedig az aktiválás hónapjára és az azt követő teljes hónapra jár). A 40 GB adatmennyiséget tartalmazó csomagban nincs túlforgalmazási díj, a forgalmi keret elérése esetén a sávszélesség csökkentésre kerül, vagy 3 GB-os forgalombővítő opció vásárolható hozzá. A szolgáltatás igénybevételéhez a T-Mobile a Huawei E398 típusú sticket biztosítja, mely új előfizetéssel, 2 éves hűségidő vállalása mellett akár 0 Ft-ért elvihető.
A további részletek és feltételek a T-Mobile honlapján olvashatók.

Az év végén lezárult a három hónapos kiterjesztett hálózati tesztelés, amelyben több száz lakossági, kkv és nagyvállalati ügyfél, valamint munkatárs vett részt.  A tesztelők tapasztalatai alapján a 4G/LTE hálózat a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb átlagos reakcióidőt biztosít internetes alkalmazások használatakor, a webböngészés és az online játék a szélessávú vezetékes internet használatához hasonló élményt ad. Sok esetben emelték ki pozitívumként a tesztelők a feltöltési sebesség jelentős emelkedését. A széleskörű felhasználói teszt tapasztalata, hogy a 4G/LTE hálózat által nyújtott letöltési sávszélesség kihasználhatósága a használt PC vagy notebook teljesítményének is függvénye.  Amennyiben a felhasználó számítógépének teljesítménye lehetővé teszi a HD minőségű filmek folyamatos lejátszását, a 4G/LTE hálózatát használók valós időben tudják letölteni pl. a Youtube vagy más tartalomszolgáltatók tartalmait.

A Telekom májusban elindított nagyszabású hálózatmodernizációja következtében már közel 600 helyen vált elérhetővé az országban a T-Mobile ügyfelei részére a szupergyors, 21 Mbps névleges letöltési sebességű HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás. A fejlesztések 2012-ben is folytatódnak.
 

Kulcsszavak: T-mobile-hu LTE UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05