Letölthető az Apple Mountain Lion operációs rendszere

forrás Prim Online, 2012. július 25. 19:58

Az Apple bejelentette, hogy az OS X Mountain Lion, a világ egyik legfejlettebb asztali operációs rendszerének kilencedik fő kiadása letölthető a Mac App Store alkalmazás-áruházból. A Mountain Lion kétszáznál is több új, innovatív funkciója között megtalálható a rendszerbe épített iCloud szolgáltatás, a megújult Messages üzenetkezelő, a Notification Center értesítéskezelő, a rendszerszintű megosztási funkció, a Facebook beépített támogatása, a Dictation diktálási funkció, az AirPlay Mirroring tartalomtükrözés és a Game Center játékszolgáltatás. A Lion és a Snow Leopard operációs rendszer felhasználói 15,99 eurós áron frissíthetnek a Mountain Lion rendszerre.

Néhány funkció a Mountain Lion kétszáznál is több újdonsága közül:

• Az iCloud beépített támogatása. Segítségével egyszerűen beállítható a Mail levelezőprogram, a kapcsolati adatokat kezelő Contacts, a Calendar naptár-, az üzenetkezelő Messages, az emlékezetőkért felelős Reminders és a jegyzetkezelő Notes alkalmazás. Az iCloud integrációja révén naprakészen tarthatóak a személyes fájlok – például az iWork-dokumentumok – a felhasználó összes készülékén.
• Teljesen új Messages üzenetkezelő alkalmazás. Az iChat helyébe lépő alkalmazással a Mac számítógépekre is megérkezik az iMessage szolgáltatás. Így a felhasználók bárkinek küldhetnek üzenetet az iPhone, iPad és iPod touch készülékekre, valamint a többi Mac számítógépre.
• Notification Center. Egy központ, amely hatékonyan kezeli a felhasználónak szóló értesítések megjelenítését, valamint egyszerűen hozzáférhetővé teszi a Mail, a Calendar, a Messages és a Reminders alkalmazás, a rendszerfrissítések és a külső fejlesztőktől származó alkalmazások értesítéseit.
• Rendszerszintű megosztás. Használatával gyorsan, más alkalmazásra való átváltás nélkül oszthatók meg a linkek, fotók, videók és egyéb tartalmak, illetve a Facebook, a Twitter, a Flickr, a Vimeo és más külső szolgáltatások használatához csak egyszer kell bejelentkezni.
• A Facebook beépített támogatása. A felhasználó közvetlenül az alkalmazásokból tehet közzé fotókat, linkeket és megjegyzéseket. Automatikusan felveheti Facebook-ismerősei adatait a Contacts alkalmazásba, sőt akár állapotfrissítéseket is közzétehet a Facebookon a Notification Center központból.
• Dictation. Ez a funkció az írásra szolgáló alkalmazásokban mindenütt lehetővé teszi a szövegek diktálását – az Apple és a külső fejlesztők szoftvereiben egyaránt.
• AirPlay Mirroring. Az AirPlay-alapú tükrözési funkcióval a Mac kijelzőjén megjelenített, akár 1080p felbontású tartalom egy Apple TV eszközön keresztül egyszerűen, vezeték nélkül, biztonságos adatfolyamként továbbítható a HDTV-készülékekre. A technológia a hangtovábbítást is lehetővé teszi a vevőberendezésekre és az AirPlay-kompatibilis hangszórókra.
• Game Center. Az iOS rendszerből jól ismert, népszerű közösségi játékhálózat immár a Mac-felhasználóknak is elérhetővé teszi az ismerősökkel élőben együtt játszható játékokat, melyekben egyformán részt vehetnek a Mac számítógépről és az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékről játszók.

A Mountain Lion további funkciói közé tartozik az új Gatekeeper szolgáltatás, amellyel biztonságosabban tölthetők le az alkalmazások az internetről, a Power Nap funkció, amely a Mac alvó állapotában is automatikusan frissíti az alkalmazásokat és a rendszert, valamint a gyorsabb Safari böngésző. A kínai felhasználóknak szánt újdonságok között van a jelentősen továbbfejlesztett szövegbevitel, egy új kínai szótár, az egyszerű beállítási lehetőség a népszerű e-mail szolgáltatókhoz, a Baidu-keresés a Safari böngészőben és a beépített megosztás a Sina Weibo blogszolgáltatáshoz, valamint a népszerű Youku és Tudou videomegosztóhoz.

Árak és elérhetőség
Az OS X Mountain Lion rendszer 15,99 eurós áron vásárolható meg a Mac App Store áruházban. A Mountain Lion telepítésének előfeltétele a Lion vagy a Snow Leopard rendszer (az OS X 10.6.8-as vagy újabb verziója), valamint 2 GB memória és 8 GB szabad lemezterület. A rendszerkövetelmények és a kompatibilis rendszerek teljes listája a következő címen található meg: apple.com/osx/specs. A csak a Mountain Lion rendszerrel használható OS X Server rendszer 15,99 eurós áron vásárolható meg a Mac App Store áruházban. Az OS X Mountain Lion Up-to-Date frissítés díjmentesen elérhető a Mac App Store áruházban minden olyan vásárló számára, aki 2012. június 11-e óta erre jogosult új Mac rendszert vásárolt az Apple-től vagy valamelyik hivatalos Apple-viszonteladótól.

Kulcsszavak: Apple opsys Mac OS X

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Google atombomba: kombinált Core, Spam és HCU algoritmus frissítés egyszerre

A Google a tegnapi napon bejelentette, hogy több intézkedést is bevezet, amelyek célja a keresési eredmények minőségének javítása.

2024. március 6. 14:39

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05