Adobe: új felhőszolgáltatásokat tartalmazó Acrobat XI szoftver

forrás Prim Online, 2012. október 2. 08:36

Az Adobe bejelentette a felhőszolgáltatásokat biztosító Adobe Acrobat XI szoftvert, amely új és nagy teljesítményű megoldást kínál napjaink összetett dokumentumkezelési kihívásaira. Az iparági szabványnak számító PDF-szoftverben már elérhető a teljes körű PDF-szerkesztés és a Microsoft PowerPoint formátumba történő exportálás, könnyen kezelhető érintőfelületet biztosít a táblagépeken, valamint új, beépített felhőszolgáltatásokat kínál, beleértve a kifinomult internetes szerződéskötésre kifejlesztett Adobe EchoSign szolgáltatást, valamint az űrlapkészítésre, adatgyűjtésre és -elemzésre szolgáló Adobe FormsCentral szolgáltatást. Az Acrobat XI továbbá olyan funkciókkal támogatja az informatikai részlegeket, mint a zökkenőmentes Microsoft Office- és SharePoint-integráció, az egyszerű telepítés, az alkalmazásvirtualizálás és a megbízható alkalmazásbiztonság az alacsonyabb fenntartási költségek és a kiváló befektetésmegtérülés érdekében.

A kiadás a következő termékeket tartalmazza: Acrobat XI Pro, Acrobat XI Standard, Adobe Reader XI, és az újonnan integrált dokumentumszolgáltatások, az Adobe FormsCentral és az Adobe EchoSign.


A termelés csökkenő hatékonyságát és a dokumentumalapú kihívásokkal járó növekvő költségeket nemrégiben egy az IDC által készített globális tanulmány is kiemelte. A tanulmány szerint egy átlagos, 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termelékenységi költsége évi 15,9 millió amerikai dollárt tesz ki, és ezen tevékenységek átszervezése 213 új alkalmazott felvételével egyenértékű. Az Adobe Acrobat XI új és továbbfejlesztett szolgáltatásai és funkciói a következőket teszik lehetővé az üzleti szakemberek számára:


·    PDF-fájlok szerkesztése, valamint bekezdések, képek és objektumok módosítása kattintással és húzással az új, intuitív Edit Text and Images eszköz segítségével. A kiválasztott tartalmak vagy több dokumentum egyesítése egyetlen rendezett PDF-fájlban a forrásfájl integritásának megtartása mellett.
·    A dokumentumok és webes szerződések jóváhagyásához szükséges idő hetekről órákra csökkentése az integrált Adobe EchoSign szolgáltatásban elérhető elektronikus aláírásokkal. Űrlapok egyszerűbb létrehozása és terjesztése, valamint eredményértékelések készítése a kiadásban található Adobe FormsCentral asztali alkalmazás segítségével.
·    Továbbfejlesztett mobilképességek. PDF-fájlok feliratozása és megjegyzések hozzáadása, valamint űrlapok kitöltése, aláírása és mentése táblagépeken és okostelefonokon az érintéssel vezérelhető Adobe Reader alkalmazással.
·    PDF-dokumentumok mentése PowerPoint, Word vagy Excel formátumú fájlként, illetve PDF-fájlok vagy azok egyes részeinek ismételt felhasználása Microsoft Office dokumentumként vagy weboldalként a szöveg újbóli beírása vagy újraformázása nélkül.
·    Magasabb szintű védelem a Microsoft PowerPoint, Word és Excel fájlokból készített PDF-dokumentumok számára az engedély nélküli másolás, szerkesztés vagy nyomtatás megakadályozása érdekében.
Az új és továbbfejlesztett informatikai szolgáltatások és funkciók a következőket kínálják az informatikai szakemberek számára:
·    Szabványosítás egy könnyen kezelhető, teljes körű szolgáltatást kínáló, egységes, megbízható, teljes támogatást nyújtó PDF olvasó használatával iPad készülékeken és Android rendszerű táblagépeken. Emellett az Acrobat XI és a Reader XI egy központilag felügyelt, érintéssel vezérelhető, virtuális alkalmazást kínál, a Citrix XenApp révén új támogatással a Microsoft App-V rendszerhez.
·    Az Adobe Acrobat XI egyszerűbb integrációja a Microsoft Office és a Microsoft SharePoint alkalmazásokkal, ezzel több felhasználói PDF-szerkesztési funkció elérhetővé tétele Office- vagy SharePoint-környezetben.
·    A telepítés és a karbantartás megkönnyítése az Adobe telepítést és beállítást segítő ingyenes eszközeivel, valamint fejlettebb támogatás biztosítása a Microsoft SCCM/SCUP és az Apple Remote Desktop szoftverhez.
·    A kockázatok csökkentése, valamint a rendszerek és az adatok védelme az Adobe PDF Whitelist Framework mellett további piacvezető biztonsági technológiákkal, és ezzel a JavaScript igény szerinti engedélyezésének biztosítása Windows és Mac OS rendszeren is. A több lépésből álló PDF fájl előkészítési és biztonsági intézkedések egyszerű végrehajtása a műveletsor-varázslóval az egész szervezetre kiterjedő konzisztencia biztosítása érdekében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05