Interaktív számítógépes oktatóprogramokat kapott az Állatkert

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 28. 09:16

Oktatószoftvereket és gyerekeknek szóló, játékos alkalmazásokat tartalmazó programcsomagot fejlesztett a Microsoft Magyarország a Fővárosi Állatkert számára, a 25 millió forintos, elsősorban a Varázshegy elnevezésű interaktív kiállítóteret és a kert örökbefogadási programját érintő alkalmazásokat mutattak be az állatkertben.

A Varázshegy az állatkert egyik legújabb létesítménye, célja a bolygó csodálatos létformáinak bemutatása interaktív formában. A látogatók benyúlhatnak egy T-Rex szájába, jégkorszaki kalandozásban vehetnek részt vagy megismerkedhetnek a denevérek hallásával. Ezt az élményt fokozzák mostantól az érintőképernyős Windows 8 alkalmazások:

·    Fogadj örökbe! – Az alkalmazás segítségével az érdeklődők a budapesti Állatkert örökbefogadható állatainak listáját böngészhetik egy nagyméretű képekkel ellátott, látványos felületen. Az Állatkert munkatársai valamennyi lakóról írtak néhány kedves sort, valamint egy-két bekezdésben az adott fajról szóló legfontosabb tudnivalók is elolvashatók. Az állatokról rendszeresen frissülő hírek kerülnek fel, és természetesen örökbe is lehet fogadni őket.
·    Teknős-totó – Az alkalmazás a teknősökkel kapcsolatban tartalmaz számtalan hasznos és érdekes információt, látványos képet valamint egy szórakoztató kvízjátékot.
·    Állatkerti tudáspróba – A kvízjáték segítségével érdekes részletek tárulnak fel a Fővárosi Állatkert lakóinak életéről.
·    Kapcsolatok az élővilágban – Az egyes állat- és növényfajok nem egymagukban léteznek, hanem valamennyien egy hatalmas, közös rendszer részeit alkotják, hatással vannak egymás életére – ezeket a kapcsolatokat fedi fel az alkalmazás. 
·    Kolónia puzzle – Az alkalmazás a levélvágó hangyák életét mutatja be, a hangyakolónia egyes részleteit kell párosítani a hozzájuk tartozó szövegekkel.
·    Csontváz puzzle – Látványos formában ismerteti meg az érdeklődőkkel az emberi csontváz felépítését – a játékosoknak egy csontvázat kell összerakniuk három eltérő nehézségi szinten.



A „Fogadj örökbe!”, a várhatóan a legnagyobb sikert arató alkalmazás születésénél a Microsoft Magyarország különösen aktívan bábáskodott. A program a vállalat globális felhőszolgáltatására, az Office 365-re épül, így nemcsak egyszerűen használható, de az Állatkert számára rengeteg hasznos statisztikát is képes összegyűjteni az örökbefogadásokról.

Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója elmondta, hogy „a városligeti intézmény mindenkor arra törekszik, hogy a sokféle állat és növény bemutatása mellett a lehető legkorszerûbb eszközökkel igyekezzen megismertetni a látogatókkal az élővilág összefüggéseit, az ember és a természet kapcsolatát. A Microsoft Magyarország támogatása erre kiváló lehetőséget biztosít, ami annál inkább fontos, mivel a gyerekek számára ma már az a természetes, hogy a világról szóló információk nagy részét számítástechnikai eszközök segítségével szerzik. Ezt az olyan komplex bemutatóhelyeken is figyelembe kell venni, mint amilyen az Állatkert legújabb látványosságának számító Varázshegy.”

„Nagy öröm számunkra egy olyan intézményt támogatni, amely hazánk egyik büszkesége, hiszen a Fővárosi Állat- és Növénykert Európa-szerte elismert. A Microsoft ezzel a kezdeményezéssel a fiatalok informatikai képzéséhez is szeretne hozzájárulni, hiszen a Varázshegyet rendszeresen látogatják iskolai csoportok, rendhagyó tanórák megrendezésére használva fel a különleges helyszínt. Ráadásul a hasznos és érdekes alkalmazások kínálata a közeljövőben további alkalmazásokkal fog bővülni” – tette hozzá Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programjának menedzsere.

A Microsoft Magyarország által nyújtott támogatás számos, a Varázshegy mellett az állatkert működését is segítő szoftverlicencet tartalmaz, így Európa egyik legszebb állatkertje innovatív technológiával, különleges alkalmazásokkal várhatja a látogatókat!

A Varázshegyről további információ a http://varazshegy.zoobudapest.com weboldalon található.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05