Növekvő digitális Videotéka-használat a T-Home-nál

forrás: Prím Online, 2013. január 13. 13:44

Ugrásszerűen növekedett a T-Home Interaktív TV-szolgáltatáson elérhető Videotéka népszerűsége az elmúlt hónapban.

A T-Home interaktív tévészolgáltatásra előfizetők számának elmúlt időszakban tapasztalt dinamikus emelkedése mellett tavaly decemberben jelentősen nőtt a szolgáltatás interaktív funkciói között megtalálható Videotéka (VoD) használata: az Interaktív TV (Interaktív IPTV és Interaktív Sat TV) előfizetők egyre nagyobb hányada veszi igénybe a legfrissebb mozifilmeket szinte a DVD megjelenéssel egy időben, vagy közvetlenül utána bemutató szolgáltatást.


A Telekom adatai szerint 2012 decemberében a Videotékában indított több mint 100 ezer filmkölcsönzésen belül az ingyenes és a fizetős tartalmak megtekintése egyaránt jelentősen növekedett. Ez utóbbi kiemelkedő arányban, 35 százalékkal nőtt az azt megelőző hónaphoz képest. Érdekesség, hogy a Videotékát használók száma is ugyanilyen arányban (35%) haladta meg a novemberi adatot, vagyis egyre több háztartás fedezi fel az interaktív tévézés által kínált lehetőségeket, és próbálja ki az otthoni digitális filmkölcsönzés nyújtotta előnyöket.


Mint ismert, a hagyományos televíziózást gyökeresen átalakító IPTV szolgáltatást hazánkban elsőként az innováció terén élen járó T-Home (illetve elődmárkája, a T-Online Magyarország) indította el 2006-ban, és kereskedelmi forgalomban is egy ideig kizárólag ez a márka nyújtott IPTV szolgáltatást. Ugyanígy a T-Home a hazai piacon szintén elsőként 2011 decemberében Interaktív Sat TV néven új, interaktív szolgáltatásokkal kiegészült műholdas tévészolgáltatást vezetett be, amely – speciális hibrid technológiai megoldásként – internetes kapcsolaton keresztül interaktív tartalmakat biztosít a műholdas tévén. A T-Home Interaktív TV szolgáltatás előfizetőinek száma az elmúlt időszak dinamikus növekedését követően meghaladta a 300 ezret.


 

Kulcsszavak: videotéka T-Home-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09