A BlackBerry 10 nem biztonságos az angol kormány dolgozóinak

Czipperer Dia, 2013. március 20. 16:54

A Z10 megjelenésének előestéjén az angol kormány biztonsági ügynöksége bejelentette, hogy dolgozóik számára nem elég biztonságos a BlackBerry új operációs rendszere.

Úgy tűnik, a BlackBerry hiába munkálkodik gőzerővel a biztonságon – a Z10 és a Q10 fókuszában is ez állt -, az angol kormány szimpátiáját nem sikerült elnyerniük, annak ellenére, hogy a BB készülékeit sokan munkaeszközként használják. A Computer Experts Security Group szerint az eszközök nem elég biztonságosak a bizalmas kormánymunkához.

 

Kép: pocketlint

 

A BlackBerry múltja és presztízse ebben a tekintetben mit sem ér, az új operációs rendszer hiába egy hiteles márka köré épült, még van mit bizonyítania. Nehéz azonban visszaédesgetni a régi tábort, akik szépen lassan átpártoltak valamilyen más operációs rendszerhez, főleg úgy, hogy Computer Experts Security Group tesztjén is megbukott az új rendszer. Bár a cég azt ígérte, igyekszik orvosolni a felmerült hibákat – amit csak az angolok jeleztek –, ez azonban édes kevésnek bizonyul az üdvösséhez.

 

Forrás: CNET.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50