A Facebook kezdi elveszíteni varázsát Amerikában

Czipperer Dia, 2013. május 22. 11:55

A Pew új jelentése szerint az amerikai tizenévesek körében egyre inkább a Twitter használata fokozódik, míg a Facebook kezdi elveszíteni vonzerejét.

Vajon mi okozza a változást? Miért kezdenek eltávolodni a fiatalok a Facebooktól? Mert „túl sok”. A megkérdezett fiatalokat zavarja a felnőttek fokozott jelenléte az oldalon, valamint egyes emberek túlzott önkifejezési hajlama. Az egyik tini válaszadó úgy fogalmazott: „túl sok a dráma”.

 

 

És hova fordulnak a fiatalok? Úgy tűnik, egyre jobban a Twitter kezdi átvenni a Facebook helyét – legalábbis a Pew felmérése szerint. Nagyjából megduplázódott a csipogó fiatalok száma. Itt egy olyan felületre leltek, amit még nem fedeztek fel a szülők (ők még abban a hitben élnek, hogy a gyerek a Facebookon lóg), itt kedvükre tweetelhetnek szabadon.

 

Bár talán a szülők számára, még ha követni is szeretnék gyermeküket, nehezebb lesz az elszakadás. Mert amit a fiatalok az iskolában. A szülők a Facebookon találnak meg: a közösséget. Az Y-generáció számára azonban már egyre unalmasabb, helyette sokkal vonzóbb a Twitter, ami olyan, mint egy nagy textilfelület mindenki számára, ahová bárki írhat. Mint egy nagy csoportos SMS-beszélgetés. Ebben rejlik a varázsa.

 

Forrás: CNET.com

 

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09