A McAfee bemutatta új védelmi csomagját

Az új megoldás átalakítja a végpontvédelmi piacot

forrás: Prím Online, 2013. május 28. 13:31

A McAfee Complete Endpoint Protection csomagok az első olyan integrált megoldást jelentik, amelyek a chiptől az operációs rendszeren át az alkalmazásokig nyújtanak egységes védelmet az új fenyegetési irányzatok ellen, és tökéletesen átlátható kockázatmenedzsmentet tesznek lehetővé.

A McAfee az első gyártó, amely egy csomagban kombinálja az Intel és a McAfee által közösen fejlesztett, hardverrel megerősített biztonságot, a dinamikus fehérlistázást, a kockázati kutatást és a valósidejű biztonságmenedzsmentet. A mobileszközök kezelésének és a Mac és Linux kompatibilitásnak köszönhetően a McAfee csomagok minden vállalkozásméretnek segítenek megvédeni eszközeiket, adataikat és alkalmazásaikat.

 

A biztonsági személyzet az egy konzol alatt menedzselhető kiterjesztett védelem számos előnyét elvezheti. A rendszergazdák tapasztalhatják, hogy a megoldás órák helyett percek alatt hatékonyan telepíthető, a végfelhasználók pedig a gyors átvizsgálás előnyeit élvezhetik, ami csökkenti a hatékony védelem rendszerterhelését. A versenyképes árazás megfelel a költségcentrikus vásárlók elvárásainak, miközben jelentős értéket termel a kritikus fontosságú folyamatok védelmét igénylő ügyfelek számára. A kedvező árazás és a járulékos kedvezmények kisebb költségvetésű vállalatok számára is lehetővé teszik, hogy adaptálják ezeket az egyedülálló termékeket a védelem és a teljesítmény érdekében.

 

Az új fenyegetések új védelmi sztenderdeket tesznek szükségessé

A modern fenyegetések az egyre erősebb adathalászattal, rosszindulatú weboldalakkal, rootkit-ekkel és fertőzött eszközökkel kezdődnek, amely kezdeti lépésekből később kitartó, többlépcsős célzott támadásokká válnak. Az eszközök számának robbanásszerű növekedése megsokszorozza annak esélyét, hogy egy gyanútlan alkalmazott veszélybe sodorja a vállalkozást és annak rendszereit, amikor csatlakozik a vállalati hálózathoz. A McAfee a Complete Endpoint Protection csomagok azonban a lopakodó vírusok és kitartó támadások minden fázisát célzottan kezelik és leküzdik.

 

Kipróbált és bevált megoldások

A dinamikus és szétosztott szervezetek, különösen  a megfeleltetési jelentések mellett szigorú adatbiztonsági elvárásokkal rendelkezők nyugalma érdekében a McAfee a Complete Endpoint Protection csomagokban az iparágban a legmagasabbra értékelt biztonsági technológiák közül kínál néhányat. Az AV-Test által elvégzett összehasonlítás során a McAfee szoftvere 100%-ban kivédte a rootkit támadásokat a McAfee Deep Defender segítségével. A 2013-as, az NSS Labs által elvégzett vállalati végponti védelem csoporttesztben a McAfee kapta a legmagasabb pontszámot a sérülékenységeket célzottan kihasználó kódok és a megkerüléses támadások elleni védekezés során. A West Coast Labs által elvégzett felmérés során a McAfee szoftvere 100%-os eredménnyel védekezett a rosszindulatú kódok ellen a McAfee Application Control, A McAfee VirusScan Enterprise és a McAfee Host Intrusion Prevention programok kombinációjával, amelyek a McAfee Complete Endpoint Protection vállalati csomag központi alkotóelemei.

 

Néhány fontosabb jellemző tulajdonság a McAfee Complete Endpoint Protection csomagokban található programokról:

 

•  A McAfee ePO-hoz kapcsolódó Real Time különleges dizájnt, valamint jól bevált kérdéseket és válaszlépéseket alkalmaz a munkafolyamatokon belül, hogy a rendszergazdák akár ezerszer gyorsabban tájékoztatást kapjanak rendszerük biztonsági állapotáról, mint bármely más módszerrel, és azonnal könnyedén kezelhessék a potenciális kockázatokat.


•  McAfee Enterprise Mobility Management (EMM) – mobileszköz kezelő és biztonságos konténer teljes mértékben integrálva a McAfee ePolicy Orchestrator (McAfee ePO) platform környezetbe. Elvégzi az okostelefonok és tabletek hozzáadását, így az ügyfél az integrált szabályzati környezetben, a csomag többnyelvű kiegészítőjével együtt (Mac, Windows és Linux) menedzselheti az összes végpontot.

 

•  McAfee Deep Defender – a végpontokat az Intel és a McAfee által közösen fejlesztett, hardverrel erősített biztonsági megoldás védi a lopakodó támadások ellen, amely az operációs rendszeren túl ott is védelmet nyújt, ahova a hagyományos biztonsági eszközök már nem érnek el.

 

•  McAfee Application Control PC-hez – dinamikus fehérlistázás laptopokhoz és asztali gépekhez, amely csökkenti a fertőzés vagy megszakadás esélyét azáltal, hogy biztonsági konténerként magában tartja a felhasználó által futtatható alkalmazásokat, és megakadályozza a káros kódok lefutását. A technológiát vizsgáló West Coast Labs 100%-os védelmet tapasztalt rendkívül alacsony rendszerterhelés mellett.

 

•  McAfee Risk Advisor – segítségével a rendszergazdák azonnali átláthatják, hogy melyik eszköz van a legnagyobb kockázatnak kitéve, így pontosan és fontossági sorrendben védhetik meg a vállalat értékeit.

 

A McAfee néhány évvel ezelőtt hozta létre első biztonsági csomagjait, és azóta is vezetők vagyunk egy olyan piacon, amelyet az IDC kétmilliárd dollárosra becsül 2013-ban. Ez több mint az összes végponti biztonsági értékesítés fele” – mondta Candence Worley, a McAfee végponti védelemért felelős vezetője és szenior alelnöke. „Tovább fejlesztettük piacvezető védelmi megoldásunk teljesítményét és automatizáltságát, valamint egyedülálló új védelmi megoldásokat integráltunk a csomagokba, így a McAfee ismét a végponti megoldások újabb szintjét definiálja, egy olyan szintet, amely minden szempontból (sebesség, biztonság, egyszerűség és hozzáadott érték) különleges.”

 

 

A McAfee Complete Endpoint Protection csomagok magukban foglalják a McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) szoftvert, a világ vezető biztonságmenedzsment rendszerét, amely a McAfee Security Connected platformjának központi eleme. Ezt a menedzsment rendszert tovább erősíti a Real Time for McAfee ePO szoftver, amely segítségével a rendszergazdák azonnal megérthetik és közvetlenül kezelhetik a végpontok egészségét az összes eszközön, a kritikus fontosságú értékek és adatok biztonságának és elérhetőségének érdekében.

 

A McAfee ePO platformmal valósidejű állapotinformációkat kapunk, miközben áttekinthetjük a fontos háttéradatokat is, és átfogó statisztikai elemzéseket és jelentéseket készíthetünk” – mondta Rick Snyder, a Boston Scientific végpontbiztonságért felelős felügyelője. „Egészségügyi eszközöket gyártó vállalatként elkötelezettek vagyunk a legkevésbé támadó gyógyszerek mellett, és a McAfee ePO platformját találtuk a leghatékonyabb megoldásnak arra, hogy egyetlen pontból menedzselhessük teljes környezetünket.

 

A McAfee végpontbiztonsági megoldása teljes védelmi technológiát kínál minden eszközre, a rajtuk átfutó adatokra, és a rajtuk futó alkalmazásokra. Átfogó, személyre szabott megoldásaink csökkentik a komplexitást, és olyan többszintű végponti védelmet érnek el, amely nem befolyásolja a termelékenységet, miközben egyesítik a hagyományos káros-kód szűrést, a dinamikus fehérlistázást, a viselkedési alapú nulladik napi behatolás-megelőzést, az egyesített irányítást és az integrált veszélyfelismerést. A McAfee egyedülállóan átfogóan kezeli az eszközöket, a védelmi technológiákat és a menedzsmentet.

 

A termék összes jellemzőjéről bővebben a McAfee oldalán olvashatnak! A bemutató videó itt érhető el.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50