Idén jubilleumi Hacktivity lesz

Tízedik alkalommal rendezik meg a hackerfesztivált

forrás: Prím Online, 2013. október 9. 12:13

1200 hacker gyűlik össze a világ minden tájáról október 11-12. között Budapesten, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT Biztonsági Fesztiválján, a Hacktivityn. A jubileimu eseményen többbek között előadások, workshopok, live show-k, 24 órás hackerverseny várja az érdeklődőket.

A konferenciát két IT-biztonsági „sztár” nyitja meg. Az első előadó a Twitter vezető biztonsági mérnöke, Charlie Miller. Másikuk Mikko Hypponen, Finnországból.

 

Charlie Miller

Charlie Miller 5 évig dolgozott az NSA-nek, többek között feltörte a Mackbook Airt, az iPhone-t, és bohócot csinált a Safari és a Safari mobilalkalmazásának fejlesztőiből is. Ő maga a Twitteren csak úgy mutatkozik be: „I'm that Apple 0day guy”.

 

Mikko Hypponen

Mikko Hypponen a finn F-Secure cég kutatási vezetője, aki több mint 20 éve foglalkozik informatikai biztonsággal és szerepet vállalt a legjelentősebb számítógépes vírusok, pl. a Loveletter, a Conficker és a Stuxnet legyőzésében. A TED konferencián az informatikai biztonságról tartott előadását majdnem egymillióan látták és több mint 35 nyelvre fordították le. Rovata volt a New York Timesban, a Wiredben, a CNN-nél és a BBC-nél.

 

A két kenyote speaker-t követően a két nap alatt a két teremben összesen 32 előadást lehet majd megtekinteni. Az előadások ismét sokféle területet lefednek. Izgalmasnak ígérkezik Bíró László előadása az elektromágneses adatszivárgásról, vagy egy CCTV rendszer hackelésének története Tamási Benjámintól.

 

A legfrissebb Oracle adatbáziskezelő (12c) biztonsága a témája Paul M. Wright és Tóth László előadásának (vajon most sikerült az Oracle-nek biztonságos adatbázis-kezelőt készítenie?). Pék Gábor a hardvervirtualizáció biztonsági kérdéseiről tart gyakorlati előadást, aki ilyet használ (mindenki?!), annak kötelező előadás.

 

Nagyvállalati szakemberek számára szolgálhat meglepetéssel az SAP deployment szerverek biztonsági kérdései c. prezentáció. Akik számára a 10 nem kettő (nem elírás?!), azok számára is lesz téma bőven: kiberhadviselés, adatkezelés a felhőben, információbiztonsági törvény, arcfelismerő eszközök alkalmazása. És idén először a Ustream csapatának köszönhetően a programot a konferencia területén a  résztvevők saját laptopjukról is nézhetik/hallhatják ehhez biztosított fülhallgatókon.

 

A Hello Workshopok két éve indultak útnak és rögtön népszerűekké váltak. Idén tovább erősödik a Hello Workshopok kínálata, mivel az eddigieknél színesebb és több témát hoztak az előadók: az XSS, OWASP top ten talán populárisabbnak tekinthető workshopok mellett mélyebb ismeretet feltételező ismerkedések is lesznek, mint amilyen a DEP, ASLR, Exotic injections. De az arra fogékonyak az IT-biztonsági kockázatelemzés svájci bicskáját, a Threat Modellinget, is gyakorolhatják.

 

Konkrét biztonsági problémákra és azokra való megoldásokra hívja fel a figyelmet az újonnan induló temékdemó szekció, ahol szakértők mutatnak be bevált eszközöket és válaszolnak technikai kérdésekre! Itt muatatja be Európában először a Tech-Arrow a Kevin Mitnick Security Awareness-t. Az Aruba bemutatja az Aruba ClearPass-ot, a filter:max a FortiGate-t bemutatkozik a Secunia, és  FireEye is.

 

A sok szakmai program mellett különleges kikapcsolódási lehetőségek is várják a látogatókat. Idén is lesz lockpicking (azaz roncsolásmentes zárnyitás) a Lockpicking Blog támogatásával, ahol gyorsan elsajátíthatjuk, hogy nyissuk ki a szekrényünket, ha elhagytuk a kulcsunk valamint igazi bütykölésre várja a H.A.CK csapata a hardver workshopon. Aki csak leülne pihenni, beszélgetni, azt várja az erre kialakított pihenő tér, aki olvasgatna azt két szakmai könyveket áruló kiadó, a Kiskapu és a Szakkiadó, várja új kiadványokkal, könyvekkel, és aki megéhezett vagy megszomjazott, azt a NewCo Trading és a Sophos hot-doggal, a PR-Audit alkoholmentes koktélokkal várja.

 

Újabb fordulóval jelentkezik a HACK 24, amelyet a WTeam a X. jubileumi Hacktivity-re egy 10 pályás különleges izgalmas 24-órás csapatos kihívássá épített. Az idei versenyben (a 10 évre visszaemlékezve) a hackerek 10 legfontosabb képességüket tehetik próbára. A legjobb csapat érmet és értékes nyereményt vihet haza, ami szintén 10 darabból áll.

 

Péntek este fergeteges jubileumi buli veszi kezdetét, ahol visszaemlékezünk a kezdetekre: a 10. Hacktivity estéjén a Silent Signal átveszi az irányítást, hogy megmutassák, hogy buliznak a hackerek Európa szívében! A jelmezverseny és a szomjoltás mellé a hacker-hőskorszak ('90-es évek) legnagyobb slágereit szolgáltatjuk talpalávalónak, élő kódolással aláfestve! A buli a Fényt pedig a már megszokott módon a kancellar.hu biztosítja.

 

Az eseményen az IT-biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. A szervezők idén 1200-1500 érdeklődőre számítanak.


Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09