Két CEATEC Innovation díjjal jutalmazták a Sharp fejlesztéseit

forrás: Prím Online, 2013. november 4. 12:14

Nemrég bejelentették a CEATEC 2013 Innovation Award nyerteseit. A Sharp a díj tizenkét kategóriája közül kettőben is győzedelmeskedett: az elektronikai részegységek és az ipari formatervezés terén nyerte el az elismerést. A díjnyertes termékek mellett három további Sharp fejlesztés is a döntősök között volt.

Október 1. és 5. között rendezték meg Japánban a CEATEC 2013 vásárt, mely az ázsiai elektronikai ipar egyik fő rendezvénye. Rendszeresen nagy érdeklődésre tart számot, évről-évre több ezer látogató keresi fel, köztük az iparág képviselői, szakújságírók, valamint az elektronika és az új technológiák több ezer rajongója.

 

 

A vásár keretében minden évben megrendezik az Innovation Award versenyt, melynek keretében a legjobb termékeket és megoldásokat amerikai informatikai és szórakoztató elektronikai szakújságírókból álló zsűri választja ki.

 

Idén a Sharp két kategóriában is győzedelmeskedett: az elektronikai részegységek között a táblagépekben és okostelefonokban használható, IGZO technológiás LCD kijelzőkkel, valamint ipari formatervezés kategóriában a káva nélküli ultravékony, nagyméretű 4K felbontású LCD tévékkel.

 

A Sharp több fejlesztése is az Innovation Award esélyesei között szerepelt. A Smart/Sweet Home elnevezésű, csúcstechnológiás és környezetbarát Sharp berendezésekkel felszerelt intelligens lakást az Intelligens közösség kategóriában jelölték díjra, a diagnosztikai fotelt pedig az Egészség és háztartás kategória egyik döntősének választották. Ez az idősek számára készült fotel képes megmérni olyan alapvető egészségügyi értékeket, mint a vérnyomás, a testsúly vagy a testhőmérséklet.

 

A berendezés egy sor olyan megoldással van felszerelve, amely megkönnyíti az egészségi állapot nyomon követését, például képes a páciens adatait online továbbítani orvosának. Az ipari formatervezés kategóriában egy további Sharp termék is az esélyesek közé került a díjat végül elnyerő Sharp megoldás mellett. Ez a termék az ún. tükör kijelző volt, ami egy kimondottan bevásárlóközpontokba tervezett eszköz: egy hagyományos tükröt és képek megjelenítésére képes LCD kijelzőt egyesít.

 

Az Innovation Award fődíjait és különdíjait a következő kategóriákban ítélik oda: Intelligens mobilitás, Otthoni szórakozás, Elektronikai részegységek, Digitális képalkotás, Számítástechnika és hálózatok, Szoftver, Mobil technológia, Közlekedés, Egészségügy és háztartás, Intelligens közösség, Ipari formatervezés.

Kulcsszavak: Sharp díj CEATEC fejlesztés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09