Négyszáz településen elérhető a szélessávú internet a Köznet projektnek köszönhetően

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 20. 07:48

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) Köznet Eszközkorszerűsítés című projektjének köszönhetően 400 olyan településen vált elérhetővé a szélessávú internetkapcsolat, ahol ez piaci alapon nem, vagy csak később valósulhatott volna meg - közölte a projekt lezárása alkalmából a NISZ.

A projekt fő célja az volt, hogy a NISZ Zrt. által működtetett – emelt szintű internet-szolgáltatással ellátott – intézmények telephelyein található, összesen 1033 végpont hálózati berendezéseinek korszerűsítésével növelje az internet sávszélességet és csökkentse a meghibásodások miatt kieső forgalmi időszakokat.A tavaly év végén indult projekt nettó 240 millió forintból valósult meg, teljes egészében európai uniós forrásból. A NISZ Zrt. által megvalósított Köznet projektben létrejött fejlesztésnek köszönhetően az intézményekben javult a hozzáférés a közháló szolgáltatásokhoz és könnyebbé vált a saját weboldalak üzemeltetése, ami hatékonyabbá teszi a munkát.
 

A korszerűsítés révén az intézmények és az állampolgárok a közigazgatási szolgáltatásokhoz is könnyebben férhetnek hozzá, amivel közvetve a közigazgatási szolgáltatások hatékonysága is javult. Emellett 400 önkormányzatnak a Közháló (Köznet) program biztosít hozzáférést a világhálóhoz, s az eszközcseréknek köszönhetően a végponton lehetőség nyílik a wifi szolgáltatás beindítására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50