Magyar vállalkozás teszi biztonságossá az online bankolást

SMS helyett elektronikus aláírás védi majd a pénzünket

forrás: Prím Online, 2013. november 28. 08:12

A hazai Microsec Zrt. elsőként fejlesztett ki egy olyan elektronikus aláírás alapú technológiát, amellyel a legmagasabb szinten szavatolható az online bankolás és a pénzügyi tranzakciók biztonsága. Az új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását – hangzott el a cég szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. A megoldás idén elnyerte az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) Biztonsági Díj – Legjobb magyar innováció 2013. díjat.

Az online pénzügyi tranzakciók biztonságát kizárólag a jogosultságok pontos beazonosításával lehet garantálni. A hazai hitelesítés szolgáltatás és elektronikus aláírás piac meghatározó vállalkozása, a magyar tulajdonú Microsec Zrt., elsőként fejlesztett ki egy elektronikus aláíráson alapuló, kétfaktoros, az online tranzakciók biztonságát valóban szavatoló azonosítási rendszert – jelentette be Vanczák Gergely, a cég projekt igazgatója. A PaySEQR technológia az okostelefonok bevonásával teszi biztonságossá az internetes bankolást és vásárlást.   Eddig, lopott bankkártya adatokkal is lehetett interneten vásárolni, jogosultságot igazolni. A most kifejlesztett megoldás térnyerésével, erre már nem lesz lehetőség – hangoztatta a szakember.

A szakember elmondta, hogy a PaySEQR-ban alkalmazott elektronikus aláírás technológia (Public-key Infrastructure) napjaink legbiztonságosabb megoldása. Megakadályozhatja az ATM jogosulatlan használatát, az internetes vásárlások során gyakori, úgynevezett kártya hiányában elkövetett visszaéléseket (CNP) és az adathalászat, valamint a rosszindulatú szoftverek, például a kémprogramok károkozását. Világszerte elektronikus aláírás technológiával védik az útlevelek adatait is, így az új fejlesztés technikai alapjai már bizonyítottak. Vanczák Gergely szerint a PaySEQR hamarosan leválthatja a jelenlegi védelmi rendszereket, a költséges SMS-üzeneteket és az egyszer használható, jelszó generáló eszközöket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05