Meghekkelték a Skype Twitterét

Czipperer Dia, 2014. január 3. 09:28

A Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) névre hallgató hekkercsapat lecsapott a Skype Twitterfiókjára. A posztok hamar elkezdtek terjedni a mikroblogon. 

A SEA csapata, miután feltörte a fiókot, több üzenet is posztolt egymás után, az egyikben kifejezetten arra biztatták a felhasználókat, hogy ne használják a Microsoft levelező szolgáltatásait, a Hotmait és az Outlookot. A posztbsan azt írták, hogy figyelik a felhasználók adatait és eladják a kormányoknak.

 

 

Ez az üzenet, lévén, hogy a Skype is a Microsoft tulajdonában van, hamar futótűzként terjed tovább. Több mint 8 ezer felhasználó retweetelte, vagyis osztotta meg újra a bejegyzést.

 

Szerencsére maga a szolgáltatás nem esett áldozatul a támadásnak, csak a Twitter oldalt vették célba. A csapat a Skype Facebook oldalán is átvette rövid időre az irányítást, ám ott mindössze csak 40 percig voltak láthatók az egyes posztok, utána ezeket törölték.

 

A Skype azóta biztosította a felhasználókat, hogy az adataikhoz nem fértek hozzá a hekkerek. A SEA-nak nem ez volt az első hasonló esete, a BBC Weathet Twitter-oldalát is megtámadta már, de magát a mikroblogot is még tavaly év elején.

 

Forrás: Techcrunch.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05