Az új ThinkPad X1 Carbon a legkönnyebb 14 hüvelykes ultrabook a világon

forrás: Prím Online, 2014. január 6. 17:26

A Lenovo ma, a CES-en bejelentette termékportfóliójának bővülését a harmadik generációs ThinkPad X1 Carbonnal, a világ legkönnyebb 14 hüvelykes ultrabookjával és a ThinkPad 8-cal, egy 8 hüvelykes prémium kategóriájú tablettel, amely utazás közben nyújt teljes körű PC élményt. Ugyancsak bemutatja a Lenovo az új ThinkPad OneLink Dock Pro-t, egy továbbfejlesztett dokkoló megoldást, amely egyetlen csatlakozót használ.

Újradefiniált profizmus

 

Az új X1 Carbon egy csodálatos ellentmondás. Kompromisszumoktól mentesen könnyű, csupán 1,27 kilót nyom, és gyakorlatilag elpusztíthatatlan. A világ legkönnyebb 14 hüvelykes ultrabookja rendelkezik mindazzal az erővel és tartóssággal, amire korunk profi felhasználóinak szüksége lehet. A repülőgépekhez és a versenyautókhoz hasonlóan az X1 Carbon is szénszálból készült, amely könnyebb, mint a magnézium és az alumínium, ugyanakkor mindkettőnél erősebb.



Az X1 jelű termékek a határok kiterjesztéséről ismertek, mind dizájn, mind használhatóság tekintetében, és az új X1 Carbon sem jelent ez alól kivételt. A korát egy generációval megelőző technológiának köszönhetően kiválóan igazodik a felhasználók munkavégzési szokásaihoz. Az új X1 Carbon adaptív billentyűzet szolgáltatása dinamikusan alkalmazkodik az éppen használt szoftverhez vagy alkalmazáshoz, kiemelve a leginkább releváns billentyűket. Az új ultrabook ugyancsak lehetővé teszi a hanggal és gesztusokkal történő vezérlést, így a felhasználók korszerű, közvetlen módon tudnak kommunikálni PC-jükkel.

Az új X1 Carbon szintén fokozza a felhasználók vizuális és tapintási élményét. Az új ColorBurst megjelenítő élesebb, fényesebb képeket nyújt nagyobb felbontásoknál, méghozzá szélesebb hasznos látószöggel a kiemelkedő vizuális élmény érdekében, mind filmnézéskor, mind prezentációk megtekintésekor. Az úton lévő felhasználók pedig élvezhetik az új X1 Carbon gyorstöltési szolgáltatását, melynek révén egy órán belül 80 százalékos töltöttségi állapotba hozhatják az akkumulátort. Ha ehhez hozzávesszük a 9 óráig terjedő használati időt (ez több mint 70 százalékos javulás az előző generációhoz képest) és az opcionális, beépített 4G képességeket, elmondható, hogy az új X1 Carbon rendelkezik mindazzal a hordozhatósággal és kapcsolódási lehetőséggel, amire a vásárlóknak szükségük lehet, akárhová is mennek.



Azok a vásárlók, akik egy vékony és könnyű eszköz esetében is fejlett dokkolási szolgáltatást igényelnek, jó hasznát veszik majd az új X1 Carbonkábelrengeteget kiküszöbölő OneLink csatlakozójának. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a ThinkPad OneLink dokkolási megoldások használatakor egyetlen kábelen keresztül kapjanak áramellátást, gigabites ethernetet és két képernyős támogatást.



Nagyteljesítményű dokkolás egyetlen kábellel


Az új ThinkPad OneLink Pro Dock egyesíti az összes szükséges dokkolási szolgáltatást és funkciót, beleértve az áramellátást, egykábeles csatlakozást kínálva a OneLink csatlakozóval felszerelt Lenovo notebookoknak. A ThinkPad OneLink Pro Dock több USB portot, hang- és Ethernet csatlakozókat, valamint a kiválasztott modelleken DisplayPort és DVI felületű, vezérlőprogram mentes kettős videotámogatást tartalmaz. Az integrált, 90 wattos AC adapter áramellátást biztosít továbbá a notebook számára, támogatja a gyors feltöltést, valamint más eszközök, például okostelefonok is feltölthetők vele.



ThinkPad 8: profi igényekhez igazított tablet három üzemmóddal


Az alumíniumból formázott, 8 hüvelykes, prémium kialakítású ThinkPad 8 tabletet felszerelték mindazokkal a technológiákkal, amelyekre a profi felhasználóknak a sikeres munkához szükségük lehet. Azok számára készült, akik egy könnyen hordozható eszközre vágynak, de nem akarnak lemondani a teljes körű PC használati élményről, a billentyűzethez és a monitorhoz való csatlakozás lehetőségéről. Használhatjuk tablet üzemmódban utazás közben. Csatlakoztathatjuk az opcionális billentyűzet bázishoz, dokkolóhoz vagy monitorhoz a desktop üzemmódban. És végül az opcionális Quickshot Cover kiegészítő alkalmazásával hozhatjuk a tabletet sátor üzemmódba.

Az eszköz lehetővé teszi továbbá fényképek és videók könnyű, intuitív módú rögzítését a Quickshot fedőlap segítségével. A felhasználók egyszerűen visszahúzzák a fedőlapot a 8 megapixeles nagyfelbontású kamera szabaddá tételéhez, elindítva ezzel a kamera alkalmazást. Az elkészült fényképeket és videókat megtekinthetik és szerkeszthetik a szuper fényes, 8,3 hüvelykes, 1920x1200 képpontos kijelzőn, valamint továbbíthatják őket vezeték nélkül a Miracast technológia segítségével, vagy megnézhetik őket kábel használatával a microHDMI porton keresztül. A teljes körű PC élményt nyújtó ThinkPad 8-at a legújabb négymagos Intel Bay Trail processzorral, 128 GB-os kapacitásig terjedő tárolóval, microUSB 3.0 porttal, LTE2 kapcsolódási lehetőséggel és a profi igényeket kielégítő Windows 8 Pro operációs rendszerrel szerelték fel.



A Lenovo Services integrált megoldásokat kínál


A Lenovo átfogó szolgáltatásportfóliója releváns és valós értéket nyújt a vállalkozásoknak. A vásárló, a minőség és a gyors reagálóképesség iránt elkötelezett Lenovo Services innovatív és integrált megoldásokat nyújt a maximális termelékenység biztosítása érdekében. A Warranty Extensions, Upgrades, Accidental Damage Protection, Keep Your Drive valamint a gyári és automatizált szolgáltatások teljes választéka segít a szervezeteknek hatékonyan áthidalni a vállalkozás és a vásárlók közötti rést.

 

Árak és elérhetőség


A ThinkPad X1 Carbon modellek , a negyedév végétől kezdve lesznek megvásárolhatók. A OneLink Dock Pro jelenleg  brutto 54 000 Ft-ba kerül. A ThinkPad 8 átalakítható tablet ára bruttó 149 900 Ft-tól indul, és az eszközök január végén lesznek megvásárolhatók.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09