Innováció a Business Telecomtól

A vállalat európai terjeszkedést is tervez

forrás: Prím Online, 2014. január 23. 16:10

A Business Telecom (Btel), Magyarország legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatója sajtóeseményén számos bejelentést tett. Többek között új fejlesztéséről is lehullt a lepel, valamint további terjeszkedést és kötvénykibocsátást is terveznek.

A Btel eddig is lendületesen fejlődött, ám a vállalat sajtóeseményén kiderült, hogy még dinamikusabb pályára lépett. Bemutatták többek között új fejlesztésüket, valamint európai terjeszkedési terveikről is beszéltek.

 

Új szolgáltatásuk, az XPrime összekapcsolja az internetezőket és az internetet marketing és reklámcélokkal használó hirdetőket, ügynökségeket. Lényege, hogy az ügyfél jelentősen csökkentheti, sőt alapesetben le is nullázhatja távközlési rezsi költségeit azáltal, hogy a saját maga által választott témakörökben, célzott és interaktív reklámokat tekint meg. Böngészés közben a rendszer a felhasználó által választott időközönként felajánlja reklámblokk megtekintését, amelyet a felhasználó elfogadhat, vagy elutasíthat, megvalósítva ezzel a minőségi, kompromisszumok nélküli internetezés élményét.

 

A hirdetők számára azért jelentős ez az új promóciós forma, mert az XPrime forradalmasítja az online reklámozás eddig megszokott formáját. Célzottan és interaktívan érik el a fogyasztókat, akik figyelemmel kísérik a reklámot, mivel önös céllal veszik azt igénybe, nem kéretlenül érkezik és motiváltak, hiszen így kapják meg a kívánt jóváírást a számlájukból. Mindemellett az XPrime tökéletesen alkalmas az interneten megvalósított lokális (regionális, helyi, akár utcaszintű) célzásra, maximalizálva ezzel a reklám hatékonyságát.

 


A szolgáltatást az indulás pillanatában – 2014. február 1-től 
 csak magánelőfizetők vehetik igénybe, ADSL internet szolgáltatás keretében, de a társaság hamarosan kiterjeszti a teljes internet szolgáltatási területére, azaz hazánkban elérhető lesz, mikrohullámú, műhold és mobil internet technológián is.

 

A 2013-as frankfurti tőzsdei bevezetést követően a Business Telecom idén regionális terjeszkedésbe kezdett. A tervek szerint 2014-ben a társaság közvetlenül hat új európai piacra lép be az XPrime-mal és a hozzá tartozó internet és egyéb szolgáltatásokkal. A terjeszkedés első lépéseként a napokban megkezdődött a leányvállalatok megalapítása Ausztriában, Szlovákiában és Németországban, ahol az első negyedévben megkezdi tevékenységét a vállalat.

 

Részlet az elmúlt évek pénzügyi eredményeiből

 

Több Európai országban ahol a Btel nem tervezi a közvetlen piacra lépést, már előrehaladott tárgyalásokat folytat az XPrime franchise jogainak értékesítésére, hiszen a szolgáltatás oly mértékben egyedülálló, hogy az képes átalakítani és átrendezni az Európai internet piacot, így nagyfokú érdeklődés övezi.

 

Az XPrime lefejlesztéséhez és a vállalat 2014 évi fejlődéséhez való felkészüléshez szükséges tőkét a társaság a tavalyi évben megvalósult zártkörű tőkeemelésből és részvényértékesítésből (több mint 1 milliárd forint), valamint a szeptemberi nyilvános részvényértékesítésből (453 millió forint) teremtette meg, az erőteljes hazai és regionális terjeszkedéshez 2014 januárjában újabb kötvényeket bocsát ki Magyarországon. A 2,5 éves futamidejű kötvényeket 9,9%-os fix hozammal nemcsak intézményi befektetők, hanem kisbefektetők is jegyezhetik 2014. január 27. és 29. között a Budacash Brókerház Zrt. irodáiban valamint a Reálszisztéma Zrt.-nél.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05