HP: 2,5 millió szalagos meghajtó Magyarországból

forrás: Prím Online, 2014. február 1. 09:12

Elkészült a 2,5 milliomodik HP LTO szalagos meghajtó. A 6,25 TB tárhelyű adatmentő készüléket kizárólag Magyarországon gyártják, innen exportálják a világ minden tájára. Ez alkalomból a Miniszterelnökség és a HP Magyarország Kft. képviselete emlékplakettet mutatott be.

A HP LTO 6 (Linear Tape Open) szalagos meghajtó a legújabb generációs, adatmentéshez, archiváláshoz szükséges hardver. A kisvállalkozásoktól egészen a multinacionális vállalatokig számos esetben nyújt megoldást az adatok biztonságos mentésére, főként a digitális médiatartalmak, banki, valamint egészségügyi információk archiválására. A készülék tárolókapacitása az évek során a 32-szeresére nőtt, így a kezdetleges 200 GB helyett a meghajtó jelenleg 6,25 TB mennyiségű információ mentésére alkalmas.

A szalagos meghajtó gyártását 2002-ben az Egyesült Királyságból, Bristolból költöztették Magyarországra, azóta kizárólag itthon gyártják. Innen valósul meg a közel 99 százalékos nemzetközi export a HP partnerek, valamint a disztribúciós központok felé, így minden, a világon eladott HP LTO szalagos meghajtó hazai származású.

A 2,5 milliomodik meghajtó elkészülésének alkalmából Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója közösen leplezték le a készülék emlékplakettjét. „A Magyarországon működő nagyvállalatok sikere sikeressé teszi a magyar kis és közepes vállalkozásokat is” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója így fogalmazott: „12 évnyi gyártás és 2,5 millió elkészült meghajtó megerősít bennünket abban, hogy munkánkat megbízhatóan és hatékonyan végezzük, mely célkitűzésünknek a jövőben is maradéktalanul eleget szeretnénk tenni.”

A HP LTO 6 szalagos meghajtóról készült kisfilm:


 

Kulcsszavak: winchester meghajtó HP

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05