A Vodafone 98,3 százalékra növelte lefedettségét

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 3. 13:22

A Vodafone 98,3 százalékra növelte 3G mobilinternet lefedettségét Magyarországon - jelentette be Diego Massida, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

A mobiltársaság 165 bázisállomással bővítette hálózatát elsősorban az országhatár menti területeken. Emellett a hálózat sebességét is megduplázta 500 ponton az országban, ezáltal a szolgáltató bázisállomásainak már kétharmada képes a 42 megabit/secundum sebességre - fejtette ki a vezérigazgató. Elmondta, hogy a Vodafone évente több mint 10 milliárd forintot költ beruházásokra.    
 

Piller Gábor vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes arról beszélt, hogy egy nemzetközi felmérés alapján a Vodafone világszerte vezető a gépek közötti adatkommunikáció (M2M) szolgáltatás területén. Magyarországon ilyet alkalmaznak például az adóhatósággal kommunikáló pénztárgépekben. Hozzátette, hogy az engedélyezett pénztárgépekben egy típus kivételével Vodafone chipkártyák működnek. A magyarországi e-útdíj fizetési rendszernél szintén szerep jut a M2M technológiának, itt a fedélzeti egységek több mint 80 százalékában van Vodafone SIM-kártya.
 

Az M2M területen további fejlesztéseket tervez a Vodafone világszerte, és ebben kulcsszerepe van a lefedettségnek. Diego Massida azt is elmondta, hogy a vállalat magyarországi lefedettsége európai viszonylatban, valamint a Vodafone csoporton belül is a legjobbnak számít.
 

M2M szolgáltatásokat partnerekkel közösen is nyújt a Vodafone. A BMW-vel kötött megállapodás alapján például minden új BMW egy előre beépített Vodafone SIM-kártyával jön ki a gyárból. Ez alkalmas e-call rendszer kezelésére, valamint multimédiás tartalmak igénybevételére is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05