Bell Research: a teljesítmény a döntő laptopvásárláskor

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 23. 09:47

A magyaroknak a teljesítmény a legfontosabb szempont laptopvásárláskor, ezt a maximálisan adható 10 pontból 9,2 pontra értékelték a fogyasztók - derül ki a Bell Research által készített felmérésből.

Az Intel megbízásából a 20-40 év közötti magyar internetezők körében elvégzett reprezentatív kutatás szerint vásárláskor a második legfontosabb szempont a processzor teljesítménye, a harmadik helyen pedig az ár szerepel. A további szempontok között az üzemidő, a funkcionalitás, a dizájn, az érintésvezérlés és a szín szerepeltek - a sorrend igaz a férfiak és a nők esetében is. A megkérdezettek közül 190 ezer forintot meghaladó összeget csupán minden ötödik válaszadó lenne hajlandó fizetni álmai notebookjáért.
 

A kutatásból az is kiderült, hogy minden harmadik ember notebookon dolgozik, minden második pedig munkájához legalább havi rendszerességgel használ hordozható számítógépet. A férfiak között több a laptophasználó: mindössze tízből négyen mondták, hogy sosem használnak notebookot, míg a nők közül tízből öten.
 

A válaszadók 85 százaléka notebook vásárláskor a hordozhatóságot fontosnak, vagy alapvető fontosságúnak ítélte: a megkérdezettek közel fele szerint egy ilyen készülék ideális súlya alulról közelíti a másfél kilogrammot.
 

Tízből három ember szerint a szín egyáltalán nem fontos, és mindössze ketten keresnek direkt színes, azaz nem fekete vagy ezüst gépet. A nők között a legnépszerűbb a rózsaszín és a fehér, míg a férfiak több mint 80 százalékánál a kék uralma elsöprő.
 

A kutatás szerint ezzel ellentétben az újdonságokra egyre inkább nyitottak a vásárlók. Habár még csak nemrégiben jelentek meg a magyar piacon az úgynevezett 2 az 1-ben készülékek, amelyeknél a kijelző leválasztható és önálló táblagépként is használható, máris nagy népszerűségnek örvendenek: a válaszadók 71,3 százaléka preferálna ilyen modellt, és átlagosan 15 ezer forinttal többet fizetne érte.
 

Még nagyobb igény mutatkozik az érintőképernyőre, hiszen a megkérdezettek 76,5 százaléka szeretné ily módon is vezérelni hordozható PC-jét, és ezért mintegy 11 600 forinttal többet is adna - ismerteti a közlemény.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09