Magyar cég kínálatában a Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád

forrás: Prím Online, 2014. április 12. 10:06

A Siemens PLM Software egy hazai vállalatnak, az Enterprise Groupnak adta a Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád forgalmazási jogait, ezáltal termelékenységi hatékonyságot növelő, a gyártási költségeket pedig csökkentő megoldást nyújthatnak ügyfeleiknek.

A  magyar tulajdonú vállalat március 1-jétől forgalmazza a csomagot. Az értékesítést a PlantSimulation nevű alkalmazással indítják, mellyel lehetségessé válik a gyártórendszerek és termelési folyamatok szimulációja és optimalizálása, ám a későbbiekben a termékcsalád további megoldásaival is bővítik a portfóliót.

 

PlantSimulation

 

Ez a gyártástervezési program segíti a felhasználókat abban, hogy időben észlelhessék és kiszűrhessék azokat a problémákat, amelyek költség- vagy időigényes korrigálást igényeltek volna, ha az üzembe helyezést követően derülnek ki. A megoldással létrehozhatóak a logisztikai rendszerek (pl. gyártósorok, gyártócellák) digitális modelljei, amelyek elősegítik a rendszerek karakterisztikájának megismerését, értelmezését, illetve a teljesítmény optimalizálását.

 

 

A digitális modellekkel különböző kísérletek hajthatók végre, illetve „mi lenne, ha?” típusú elemzéseket készíthetnek a felhasználók anélkül, hogy az bármilyen zavart okozna a meglévő termelőrendszer működésében, vagy – amennyiben már a tervezési folyamat során alkalmazzák a szoftvert – még az üzembe helyezés előtt elemezhető a rendszer várható viselkedése.

 

Az új termékek értékesítésében a műszaki támogatásban, valamint a termékhez kapcsolódó szolgáltatások terén az Enterprise Group a Magyar Tudományos Akadémia SZTAKI intézetében működő Fraunhofer Termelésmenedzsment és- informatika Projektközponttal működik együtt. A központ K+F és konzultációs szolgáltatásokat nyújt vállalatirányítási (ERP), termelés-tervezési- és ütemezési (PPC, APS), termelésirányítási- és felügyeleti (MES), illetve a Digitális Gyár témakörébe kapcsolódó modellezési és szimulációs rendszerek kiválasztásában és fejlesztésében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05