Magyar robotkereskedők lephetik el a tőzsdét?

forrás: Prím Online, 2014. május 30. 18:52

Mostantól a világ egyik legelterjedtebb kereskedési platformjának programozásába, az automatizált tőzsdei kereskedés rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket az online képzéseiről ismert IT Factory. A kurzus elvégzése után a résztvevők képessé válnak saját vagy a megrendelők igényeinek megfelelő kereskedőrobotjaik létrehozására és futtatására.

Magyarországon számos brókercég biztosít olyan felületet, ahol a tőzsdézni vágyók egy előre megírt algoritmus segítségével automatikusan kereskedhetnek devizával, indexekkel, illetve nemesfémekkel. A robotok az előre kigondolt stratégia szerint és időzítéssel adják-veszik a devizapárokat, közben akár a híreket is figyelembe véve, s azokra reagálva. „Hazánkban ezt a lehetőséget eddig nem sokan használták. Mostantól viszont már nem lesz semmilyen akadálya annak, hogy ha valakinek van egy világmegváltó ötlete a kereskedés sikeres algoritmizálására – vagy ha úgy tetszik, a tőzsdén történő pénzcsinálásra –, akkor azt saját maga megírhatja, és ki is próbálhatja” – mondta Fóti Marcell (képünkön), az IT Factory online képzési rendszert üzemeltető NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.


A képzés lehetőséget biztosít minden tőzsde iránt érdeklődő számára, hogy megismerje a világ egyik legelterjedtebb, programozható interface-szel rendelkező kereskedési platformját, a MetaTrader 4-et, és elsajátítsa a rendszerhez szorosan kapcsolódó programozási nyelvet, az MQL4-et.


A most induló online kurzust Balogh Norbert tartja, aki maga is közel 100 algoritmust írt már, javarészt megbízásból, ezek közül több jelenleg is sikeresen fut hazánkban, illetve külföldön. A tanfolyam résztvevői elsőként a programozáshoz szükséges tőzsdei alapismereteket szerzik meg, majd közös programozás során – a MetaEditor nevű alkalmazás használatával – ássák bele magukat az automatikus kereskedés során felmerülő problémákba és azok lehetséges megoldásaiba.


„Fontos megjegyezni, hogy az elkészült kereskedőrobotokat először múltbéli adatokon kell tesztelni, mi is ezt fogjuk tenni az online képzés során, s ha ott nem jelentkezik kritikus hiba, és az eredmény is pozitív, akkor érdemes valós időben, valós körülmények között először demo, majd éles számlán kipróbálni” – mondta Balogh Norbert, az IT Factory oktatója.


Az IT Factory tőzsdei képzését azok számára ajánlják, akik már ismerik a tőzsde ezen szegmensét, és rendelkeznek némi programozói háttérrel, illetve azoknak a fejlesztőknek, akik érdeklődnek a tőzsdei kereskedés iránt, és a jövőben megbízás keretében vállalnák mások kereskedői algoritmusának elkészítését. Külföldön ez utóbbi már külön szakággá nőtte ki magát, rendkívül komoly a kereslet az MQL4-et rutinosan használó programozók iránt.

Kapcsolódó webcímek:


Az IT Factory képzésének weboldala:
http://www.itfactory.hu/Info/MQL4

A NetAcademia Oktatóközpont weboldala:
http://www.netacademia.hu/
 

Kulcsszavak: oktatás tőzsde ITFactory

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09