Asus Strix GTX 750 Ti OC, a saját képességeik határait feszegető játékosoknak

forrás: Prím Online, 2014. július 29. 14:18

Az ASUS bejelentette a Strix GTX 750 Ti OC megjelenését. Egy új grafikus kártyáról van szó, amelynek lelke egy NVIDIA GeForce GTX 750 Ti grafikus feldolgozóegység (GPU), és amelyet kifejezetten a saját képességeik határait feszegető játékosok számára terveztek.

Az ASUS lenyűgöző új, játékhoz optimalizált sorozata az ókori rómaiak és görögök nyelvén baglyot jelentő Strix márkanevet kapta. A Strix a legélesebb hallást, legtisztább látást és a környezet tökéletes érzékelésének képességét jelenti, vagyis azokat a tulajdonságokat, amellyel a játékosok a legapróbb mozdulatot is észlelhetik és reagálhatnak rájuk. A Strix a végletekig kiélezett túlélést jelenti. A Strix a játékosok totemállata, ahogy a miénk is.

 


Az új Strix GTX 750 Ti OC rengeteg exkluzív ASUS technológiát vonultat fel, például a hűvösebb, csendesebb és gyorsabb működést kínáló DirectCU II hűtést a fantasztikus játékakciók megéléséhez, a „0dB-cooling” (nulla decibeles hűtési) technológiát a kevésbé strapás játékmeneteknél a teljes csend eléréséhez, és a Blu-ray videolejátszást, zavaró háttérzajoktól mentesen.


Az új kártyát emellett a csak az ASUS hardvereken elérhető exkluzív Super Alloy Power alkatrészekkel is felszerelték a nagyobb strapabírás és a jobb hűtés érdekében, valamint a túlhajtást és online lejátszást rugalmassá és egyszerűvé tevő GPU Tweak segédprogramot is megkapta.


A Strix GTX 750 Ti OC 2 GB nagy sebességű GDDR5 videomemóriával rendelkezik, és sebessége akár 1202 MHz-ig gyorsítható.

 



Játék teljes csendben, a referenciaarchitektúránál akár 7,7%-kal gyorsabban és 58%-kal hűvösebben


A Strix GTX 750 Ti OC az exkluzív DirectCU II hűtési technológiával van ellátva. Ennek az innovatív technológiának az a lényege, hogy nagyon jó hővezetésű, 6 mm átmérőjű réz hűtőcsövek tapadnak közvetlenül a kártya GPU-jára, és vezetik el a meleget gyorsan, kivételes hatékonysággal. Az új kártya emellett 190%-kal nagyobb felületű hűtőbordákat kapott a referenciaarchitektúráénál, így a Strix GTX 750 Ti OC 58%-kal hűvösebben és háromszor halkabban fut, kiemelkedően stabil játékélményt és rendkívül alacsony zajszintet biztosítva.


A nagy felbontású, akár 1920 x 1080 pixeles (HD) lejátszáskor az új Strix GTX 750 Ti OC akár 50°C-os környezeti hőmérséklet mellett is képes teljesen (és automatikusan) leállítani a ventilátort – így a gazdája tökéletes csendben (0 dB) játszhat olyan játékokat, mint például a Counter Strike Online.

 



Strapabírónak született, teljesítményre tervezték


A Strix GTX 750 Ti OC Super Alloy Power alkatrészek felhasználásával készült, hogy többet bírjon és jobb hűtése legyen. Szilárdtest-kondenzátorai, fémötvözet magos tekercsei és megerősített MOSFET-jei mind azt szolgálják, hogy sokkal nagyobb terheléseknek és hőnek is ellenálljon a speciálisan kialakított anyagoknak köszönhetően. A Super Alloy Power technológia csökkenti a tápellátás zaját (így a zúgást is), valamint megnöveli a grafikus kártya élettartamát: a referenciakártyákhoz képest a kártya várható élettartama akár két és félszer hosszabb is lehet.


A Strix GTX 750 Ti OC szolgáltatásai között a GPU Tweak is megtalálható. Ezzel az exkluzív ASUS-eszközzel a felhasználók valós időben szabályozhatják a GPU sebességét, a feszültségértékeket és a videomemória órajelsebességeit – vagyis a túlhajtás már nemcsak könnyű, hanem bárki számára magabiztosan elérhető.


A GPU Tweak egy beépített lejátszóeszközt is tartalmaz, amellyel a felhasználók valós időben oszthatják meg a képernyő tartalmát az interneten – ami azt jelenti, hogy mások is nézhetik, mit és hogyan játszanak éppen. Még arra is van lehetőség, hogy a lejátszóablakhoz címet, görgetett szöveget, képet és webkamerás képet rendeljenek.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK


A Strix GTX 750 Ti OC augusztus közepétől, 49 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron lesz kapható hazánkban.
 

Kulcsszavak: grafikus kártya Asus ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05