Díjazták a legjobb vloggereket

A Szeretlek Magyarország.hu először hirdette meg az AranyVlog versenyt

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 6. 13:14

A legjobb hazai vloggereket kereste a Szeretlek Magyarország.hu által első alkalommal meghirdetett vlogverseny, az AranyVlog. Az 55 beérkezett pályamunka közül szakmai zsűri választotta ki a YouTube jövendő magyar sztárjait, de a közönség szavazata is számított. A négy kategória győzteseit a Google Groundon megrendezett díjátadó ünnepségen mutatták be.

Az olvasást népszerűsítő You Must Read, a YouTube-ot a valóságshow-val ötvöző imagiShow, a beauty-rajongók ezrei által követett FollowAnna és EhsstySmink, a kezek és lábak nélkül vlogoló Kollinger Szabolcs, a virtuális valóság legújabb fejlesztéseit bemutató The VR Tech, a londoni munkavállalásának történetét elmesélő Habzsi Dőzsi, a kémiai kísérleteket végző Antocián, vagy épp a 80-as és 90-es évek retró játékait tesztelő Éjjeli Vakond – többek közt ők az AranyVlog idei szakmai- és közönségdíjasai.

 


A Szeretlek Magyarország.hu azzal a céllal indította el az AranyVlogot, hogy minél többen megismerhessék a legtehetségesebb fiatal magyar videós bloggereket, segítsen indulásukban és szakmai fejlődésükben.


A szakmai zsűri – amelynek tagjai voltak: Bíró Pál, a YouTube magyarországi menedzsere, Szirmai Gergely, az egyik legismertebb hazai vlogger, és Kruzslicz Dávid, a Szeretlek Magyarország.hu főszerkesztője – a pályázatok értékelésénél leginkább azt tartotta szem előtt, hogy kik azok, akik újszerű ötleteikkel, személyes kisugárzásukkal képesek megszólítani közönségüket, és témájukat a technikai lehetőségeket kihasználva sokszínűen mutatják be.


A verseny weboldalán beérkezett több mint 40.000 közönségszavazat is azt igazolja, hogy az internetezők számára sem közömbösek a vlogok, egyre nyitottabbak a videós tartalmak iránt.


 „A YouTube a világ legnagyobb színpada, ahol bárki megtalálhatja a közönségét. Magyarországon most van születőben a YouTube sztárok új generációja. Egyre többen próbálják itt ki magukat, és szórakoztatják az internetezők százezreit vagy akár millióit” – mondta el a Googlre Groundon rendezett díjátadó ünnepségen Bíró Pál, a YouTube magyarországi menedzsere, aki gratulált és sok sikert kívánt a verseny győzteseinek. „Itt az idő az AranyVlog legsikeresebb vloggerei számára is, hogy bekerüljenek a YouTube sztárok egyre népesebb táborába, és valóra váltsák terveiket, álmaikat.”


Kruzslicz Dávid, a Szeretlek Magyarország.hu főszerkesztője a vlogverseny értékelésekor kiemelte: „Igazán inspiráló volt látni, mennyi fiatal tehetség bukkant fel. Mennyire személyesek, őszinték és közvetlenek tudtak lenni. És a szórakoztatáson túl milyen sok vlogger foglalkozik társadalmilag is fontos célokkal. Például az olvasás népszerűsítésével, a fogyatékkal élők mindennapjainak bemutatásával, vagy épp a tudomány iránti érdeklődés felkeltésével.”

A verseny díjazottjai a Szeretlek Magyarország Médiacsoport csatornáin keresztül szélesebb közönséghez juthatnak el, az ősz folyamán pedig részt vehetnek egy speciális YouTube tréningen, és a kategória-győztesek egy éven keresztül élvezhetik egy YouTube sztárok  menedzsmentjével foglalkozó cég támogatását is.


A verseny főszponzora, az E-Digital különdíjat ajánlott fel a Game / Tech kategóriában indulóknak, amelyet végül a VR Tech vlognak ítélt oda – a 200.000 Ft összértékű E-Digital vásárlási utalványnak így a virtuális valósággal foglalkozó vlogger örülhet.

 


 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50