A Skyscanner megveszi a magyar Distinction applikációfejlesztőt

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 25. 15:29

Az utazástervezéshez internetes keresési szolgáltatásokat nyújtó nagy-britanniai Skyscanner felvásárolja a mobileszközökre gyártott applikációk fejlesztésével foglalkozó magyar Distinction vállalatot - szerepelt a nagy-britanniai BBC oldalán megjelent hírben.

Az edinburghi székhelyű Skyscanner szerint a felvásárlással felgyorsíthatja a saját mobilfejlesztői csapatának növekedését. A Distinction budapesti irodája lesz a Skyscanner új mobilfejlesztésekkel foglalkozó központja, a 30 fős csapatot megtartják, és a tervek szerint tovább növelik is.
 

A Skyscanner az elmúlt évben folyamatosan bővítette a mobil applikációkkal elérhető szolgáltatásait, a repülőút foglalások mellett már szállásfoglalásra és autókölcsönzésre is van lehetőség honlapján keresztül.
 

Eredetileg a szállásfoglalásra használható applikációjának fejlesztése során dolgozott együtt a Skyscanner a Distinctionnel. Ez a program 2014 augusztusában lett elérhető. Gareth Williams, a Skyscanner vezérigazgatója szerint az internetes foglalások világában a jövő kétségtelenül a mobileszközöké.
 

A Skyscanner saját oldala szerint az Egyesült Királyságban, Szingapúrban, Pekingben, Sencsenben, Miamiban és Barcelonában rendelkezik irodával, és több mint 30 különböző nyelven biztosít repülőjegy-keresést.
 

A Distinction Kft. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 263 millió forintra növelte árbevételét a megelőző évi 101 millió forintról, adózott eredménye pedig 98 millió forintra nőtt 31 millióról.
 

A Distinction Kft. mobilszoftver-fejlesztő startup cég, amely olyan világcégeknek dolgozik, mint a Red Bull, a Skyscanner vagy a Microsoft, de együttműködtek már az Audival is. Emellett saját fejlesztésű mobilalkalmazásaival - mint a cocktail flow, a weather flow, vagy az appflow - nap mint nap több millió felhasználót ér el a világ különféle pontjain.
 

A Distinction Kft.-t  Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László alapította, akik közösen 3. helyezést értek el a Microsoft Imagine Cup 2008-as párizsi döntőjében. E verseny inspirálta az akkor még egyetemista csapatot, hogy 2010 szeptemberében elindítsák Distinction nevű vállalkozásukat.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14