Nagy az érdeklődés az Apple Pay iránt

1 millióan aktiválták kártyájukat az első három napban

Czipperer Dia, 2014. október 28. 16:27

Tim Cook, az Apple feje számolt be arról, hogy az Apple Pay indulása után három nappal 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben. Úgy tűnik, nagy érdeklődés mutatkozik az Apple fizetési megoldása iránt.

 

A WSJ.D konferencián lehetett először hivatalos adatokat hallani az Apple Pay október 22-ei indulása után. A kezdet nagyon pozitív, hiszen 1 millió hitel- és bankkártyát aktiváltak a rendszerben az első három nap alatt.

 

Tim Cook, aki a számokról beszélt, a megoldás kapcsán elmondta, hogy bár még csak most indultak el, de már most e-mailekkel árasztják el a felhasználók. Szerinte ez az első olyan mobilfizetési rendszer, amelyet nem csupán egyszerű használni, de emellett teljesen privát és biztonságos is. Az is kiderült, hogy az Apple Pay jelenleg több mobilpénztárcát számlál az USA-ban, mint a többi mobilfizetési megoldás együttvéve.

 

 

A biztonság és a privátszféra kapcsán fontos kiemelni, hogy az Apple vezér arról is beszélt, hogy nem gyűjtik senkinek az adatait. Ahogy fogalmazott: „Mi nem a Nagy Testvér vagyunk”.  Úgy véli, hogy nincs még egy olyan mobilfizetási rendszer, melyet könnyebb használni, mint magát a bankkártyát, ráadásul a biztonság terén is jóval túlmutat rajta.  Az előadásában saját példával élt: elmondta, hogy tavaly különböző biztonsági okok miatt kétszer is le kellett cserélnie bankkártyáját.

 

A vezető bízik a mobilpénztárca sikerében, és hisz abban, hogy a kiskereskedők is felismerik majd, milyen egyszerű rendszerről van szó. Ezzel a kijelentésével feltehetően utalt az olyan kiskereskedőkre, mint a CVS és a Ride Aid, akik megerősítették, hogy nem támogatják az Apple megoldását. Állítólag ők, a Walmarttal és a best Buyjal együtt saját mobilfizetési rendszert terveznek, amely az Apple Pay vetélytársa lehet.

 

Forrás: Mashable.com, Übergizmo.com

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05