Office újdonságok egy csokorban

Czipperer Dia, 2014. december 2. 15:29

Az elmúlt időszakban számos új funkciókkal és szolgáltatássokkal bővült az Office 365, melyek a teljes termékpalettát felölelik.

A Microsoft népszerű márkája, az Office 365 számos szolgáltatást magában foglal, többek között az irodai alkalmazásokat, valamint a felhőben található közösségi szolgáltatásokat, levelező és naptárkezelő megoldásokat és a csoportmunka-támogató funkciókat is.

 

 

 

Egyszer használatos jelszó

 

A Microsoft tovább bővítette az elérhető funkciók körét, melyek a teljes termékkínálatot érintik. Ilyen például az egyszer használatos jelszó használata a titkosított üzenetekhez. Korábban a vállalatok kívüli felhasználóknak ehhez be kellett jelentkezniük Microsoft-fiókjukba, azonban erre most már nincsen szükség. Enélkül is elérhetik egy jelszó segítségével a titkosított leveleket.

 

A Mac usereknek

 

A Microsoft a Mac-felhasználókra is gondolt. Október végén debütált Az Outlook for Mac megoldás, melynek felhasználói felülete az Outlook 2013-as formáját idézi. Emellett sokkal gyorsabbá vált, többek között a szinkronizáció is, és megbízhatóbb lett. A program az online levelek közötti keresést is támogatja.

 

Ingyenes Office iPadre és iPhone-ra

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk róla, az Office 365 alkalmazás idén bekerült az App Store és a Google Play alkalmazás áruház kínálatába. Az iPad verziót különösen nagy siker övezte, hiszen néhány nap leforgása alatt több mint 12 millióan töltötték le.

 

Ám, míg az iPad verzióhoz szükség van Office 365 előfizetésre, addig az iPhone userek enélkül is hozzáférhetnek a programhoz. November elején pedig megjelent az önálló mobilalkalamzás iPhone-ra is, és a vállalat ígérete szerint 2015 elején az androidos táblagépekhez is érkeznek a programok.

 

A OneDrive

 

Sokat invesztált az elmúlt időszakban a Microsoft felhőtárhely-szolgáltatásába. A OneDrive-ról szóló híreket néha már nehéz is követni, hiszen minden hónapra jut egy-két jó hír a szolgáltatás háza táján.

 

Nagy dobás volt a Microsoft részéről, amikor az Office 365 felhasználók 1 terrabyte ingyen tárhelyet kaptak. Azonban úgy tűnik, ez sem volt elég, és most már korlátlan hely áll rendelkezésére az otthoni, az egyetemi és a magán felhasználóknak. 2015-től pedig a vállalati ügyfelek számára is elindul a korlátlan OneDrive for Business tárhely bevezetése.

 

A OneDrive sikerét és erős pozícióját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Microsoft az Office érdekében még a konkurens Dropboxszal is együttműködik. A felhasználói élmény fokozása érdekében a userek a Dropboxba feltöltött fájljaikat közvetlenül az erdeti Office alkalmazásban tekinthetik meg.

 

Skype for Business

 

Az üzleti felhasználókat célozza meg a Skype for Business szolgáltatás, amely új felhasználói élménnyel, szerver verzióval és az Office 365-höz kapcsolódó frissítésekkel a jövő év elején jelenik meg.

 

A vállalat arra is ígéretet tett, hogy a Skype és a Lync előnyeit ötvözve lehetőséget biztosít majd több millió vállalaton kívüli Skype-felhasználó elérésére is.

 

Egy kicsit elkanyarodva a vállalati megoldásoktól érdemes megemlíteni a beépített Skype chat alkalmazást is, melynek előnyeit az Office Online felhasználók élvezhetik. A megoldás hasonlít az Outlookban és OneDrive-ban található funkciókhoz. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05