iOS-be invesztálna a Mozilla

Czipperer Dia, 2014. december 3. 15:51

A Firefox iOS verziója mindeddig váratott magára, ám úgy tűnik, a Mozilla beadja a derekát az Apple-nek, és az ő motorjukat használják majd a fejlesztés során.

A Firefox már egy ideje tervezi, hogy iOS alapú eszközökre is elérhetővé teszi Firefox böngészőjét. Ám eddig mindez nem valósult meg, ugyanis az Apple biztonsági okokra hivatkozva csak a saját belső kódokat enged használni. A Mozillával eddig nem sikerült megállapodniuk, mert a vállalat saját webmotorjával szerette volna véghezvinni a fejlesztéseket.

 

Úgy tűnik, a két fél mégis meg tud egyezni, hiszen Jonathan Nightingale, a Mozilla alelnöke elmondta, hogy iOS-en is szeretnék elérhető tenni a Firefoxot. Arról ugyan nem beszélt, hogy fog mindez megvalósulni, de valószínűleg az Apple motorját és egyedi felhasználói felületét használják majd, csakúgy, mint a Google a Chrome esetében.

 

Nightingale azt is hangsúlyozta, hogy nekik ott kell lenniük, ahol a fogyasztóik vannak. Ennek pedig egy fontos lépése az iOS verzió, hiszen az emberek szeretik ugyanazt a böngészőt használni az eszközeiken.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: idownloadblog.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50